Antetokounmpo naletel na keltski zid; Warriorsi stežka dobili obračun z Rocketsi

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Po štirih zmagah proti Detroit Pistons, ki niso nikoli zares ogrozili dominance Bucksov, so v Milwaukeeju že na prvi tekmi drugega kroga doživeli hladen tuš. Po relativno izenačeni prvi polovici tekme so gostje iz Bostona prevzeli pobudo v drugem polčasu, ki jim je pripadel z izidom 60:40. Ključno vlogo pri zmagi Celticsov je odigrala obramba, natančneje obramba na Giannisu Antetokounmpu. ‘Greek Freaka’ so vsi Kelti družno branili in mu zapirali poti do obroča, levji delež pa je opravil veteran Al Horford.

Antetokounmpo je bil letos ob obroču blokiran 71-krat v celotni sezoni, sinoči se je kar trikrat znašel na napačni strani te statistične prvine. Kljub slabšem metu je bil Grk v dresu Milwaukeeja še vedno prvi strelec ekipe z 22 točkami. Horford, ki je bil zanj zadolžen  obrambi, je veliko dela opravil tudi v napadu, kjer je dosegel 20 točk, več od njega je dosegel zgolj Kyrie Irving s 26 pikami. Celticsi so se tako na najboljši možen način poklonili nedavno preminuli legendi kluba Johnu Havliceku, kateremu v čast so nosili številko 17 na prsih.

Na drugi tekmi večera so v izredno živčni tekmi s Houston Rockets slavili Golden State Warriors. Ekipi sta bili neznačilno slabo razpoloženi pri metu, v napeti končnici pa je Steph Curry ravno izza črte dosegel ključen koš preko roke Neneja 24 sekund pred koncem. Po izgubljeni žogi Kevina Duranta je imel James Harden še zadnjo priložnost za izenačenje, a zgrešil met za tri.

Prav nekdanja soigralca iz vrst Oklahoma City Thunder sta bila prva strelca tekme; tako Durant kot Harden sta tekmo zaključila s 35 točkami. Če je soditi po prvi tekmi, se nam obeta izredno napeta serija.


Liga NBA sinoči

Milwaukee Bucks – Boston Celtics [0:1]
90:112
Antetokounmpo 22 in 8 skokov, Middleton 16, 10 skokov in 6 asistenc; Irving 26, 11 asistenc, Horford 20 in 11 skokov.

Golden State Warriors – Houston Rockets [1:0]
104:100
Durant 35, Curry 18; Harden 35, Gordon 27.


Liga NBA jutri

Toronto Raptors – Philadelphia 76ers [1:0] (02:00)

Denver Nuggets – Portland Trail Blazers [0:0] (04:30)