Aneja Einfalt brez domačega evropskega prvenstva

s kategorijo
Novice
.

Dekliška reprezentanca do 18 let je v soboto zjutraj zapustila Slovenj Gradec, kjer se je pripravljala v zadnjih dneh, ter odpotovala na gostovanje v Italijo. Med potnicami v obmorsko mestece Caorle ni Aneje Einfalt, ki je zaključila z letošnjimi pripravami.

foto: KZS
foto: KZS

Košarkarica konjiškega kluba in lanskoletna kapetanka kadetske reprezentance je imela že dalj časa težave z vnetjem ahilovih tetiv. Žal je poškodba takšne narave, da do začetka evropskega prvenstva v Celju, ki se začenja 30. junija, ne bi bila sanirana.

“Aneji se zahvaljujem za korekten pristop ter pozitiven odnos na pripravah. Žal ji je poškodba preprečila, da bi se borila za svoje mesto v reprezentanci. A nova takšna priložnost zanjo bo že v prihodnjem letu, saj je letos v reprezentanci sodelovala kot leto mlajša od izhodnega letnika deklet. Želim ji čim hitrejše okrevanje in povratek na parket,” je ob slovesu dejal glavni trener slovenske vrste Damir Grgič.

Reprezentanca deklet do 18 let v italijanskem obmorskem letovišču ta vikend čakata dve tekmi z zahodnimi sosedami, po prostem ponedeljku pa bo dan kasneje s pripravami nadaljevala v Postojni.