Američani o Sloveniji: Čaka nas najtežja tekma doslej; Irving navijač Dragića

v rubriki
SP Španija 2014
s kategorijo
Novice
.

NBA zvezdniki so za uradno stran ameriške reprezentance spregovorili o današnji tekmi s Slovenijo. Glavna tema sta seveda brata Dragić, prav vsi pa poudarjajo, da finale s Španijo ni samoumevno in bo dotlej potrebno premagati še dve dobri reprezentanci.

23429d19a038

O bratih Dragić …

Anthony Davis: “Sta odlična igralca in odlična strelca. Vemo, česa je Goran sposoben. Skušali jima bomo karseda otežiti doseganje točk, omejiti njihov napadu in jih skušali prisiliti, da točke dosegajo drugi košarkarji.”

Kenneth Faried: “Dobra sta, predvsem oba skupaj na parketu. Gre za unikaten par, saj sta oba levičarja in znata dosegati točke in zadevati trojke.”

Kyrie Irving: “Sem velik navijač Gorana Dragića in ga spoštujem. V ligi NBA sem mu že stal nasproti, sem navdušen. Vedno je dobro igrati proti odličnemu organizatorju igre. Popolnoma ustaviti ne moreš nikogar, Goranu bomo skušali otežiti sprejemanje žoge in ga prisiliti v težke mete.”

Bo to najtežja tekma doslej?

Anthony Davis: “Mečejo veliko trojk. Lahko je dobiti tekmo s trojkami ali jo tudi izgubiti, zato moramo biti pripravljeni in se dobro vračati v obrambo ter jim karseda otežiti mete na koš.”

Kenneth Faried: “Mislim da. Vsaka tekma odslej bo težka in tako je bilo tudi z dosedanjimi obračuni. Izkoristili smo več svojih talentov.” 

James Harden: “Tekma bo povsem drugačna od tiste prijateljske. Gre za izločujočo tekmo in kdo izgubi, odhaja domov. So osredotočeni in igrajo dobro košarko, tako kot mi, zato nas čaka zanimiv dvoboj.” 

O vlogi favorita in morebitnem finalu s Španijo …

Stephen Curry: “Na to se ne oziramo. Tako mi kot Španci moramo opraviti svoj posel, da bi prišli do finala. Na naši poti imamo precej odličnih ekip, zato moramo biti osredotočeni. Ravno zaradi tega ne bomo govorili o tem, kaj se bo zgodilo v Madridu, dokler ne pridemo do tja.”

Anthony Davis: “Pripravljamo se za vsako tekmo posebej. Zdaj nas čaka odlično moštvo Slovenije, ki ga bomo skušali ugnati in potem razmišljati o sledečih tekmecih.”

Kenneth Faried: “Smo favoriti? Verjetno da. Enostavno – odšli bomo na parket in vsako tekmo odigrali na način, da jo dobimo. Trenutno nismo obremenjeni z uvrstitvijo v finalu, temveč s Slovenijo.” 

 

foto: fiba.com