Američani hvalijo Dimca, ga bodo izbrali na naboru?

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Mladi slovenski center Žiga Dimec (211 cm, 1993) se že nekaj časa nahaja onkraj luže, kjer vadi s številnimi NBA ekipami na t.i. “workout-ih.” Po informacijah, ki prihajajo iz ZDA, je s svojim znanjem že prepričal nekatere opazovalce.

foto: KZS/alesfevzer.com
foto: KZS/alesfevzer.com

Po poročanju Chada Forda, sicer dobro obveščenega novinarja ESPN-ja, ki podrobno spremlja dogajanje pred NBA naborom, ima Dimec veliko možnosti, da bo izbran v drugem krogu. Njegova usoda naj bi bila podobna tisti Tiaga Splitterja ali Bogdana Bogdanovića, kar pomeni, da bi ga dotična NBA ekipa še nekaj let pustila v Evropi, da se do konca razvije in pripravi za veliko sceno.

“Gre za igralca, ki je na vadbah povzročil določeno iskrico. Žiga Dimec je bil soliden. Je odlično fizično podkovan, poleg tega pa ga odlikuje tudi dober met. Kar nekaj NBA ekip mi je razkrilo, da bi lahko bil izbran v drugem kolu nabora in potem ostal v Evropi zaradi nadaljnega razvoja,” je zapisal zgoraj omenjeni Ford.

NBA draft bo letos potekal 25. junija v Brooklynu. Dimca pa nato čaka še menjava klubskega delodajalca, saj mu agent Boris Gorenc že išče primerno sredino.