Američan s sedmimi podajami debitiral za Hrvaško, prvi strelec član Olimpije

Rubrika: Tuje reprezentance

Hrvaška se na nadaljevanje reprezentančnega poletja in jeseni pripravlja doma, ekipa pa je na Češkem, kjer je včeraj porazila Bolgare – 98:68 je bilo. Po prvi četrtini sta bili zasedbi še izenačeni (20:20), potem je prednjačila zasedba selektorja Damirja Mulaomerovića.

Pripravljalna tekma, 13.8.
Bolgarija – Hrvaška 68:98
(Kravish in Petkov po 11; Matković 16, Zubac 11)

„Razen prve četrtine mislim, da smo preostale tri odigrali na vrhunski ravni, predvsem intenzivno in da že na prvi tekmi pokažemo, kaj smo in kako smo naredili. Fantje so odgovorili na najboljši možni način, tako in tako se igra v reprezentanci. Uspelo nam je razdeliti minute, zadovoljen sem, ponavljam, z odnosom, energijo in intenzivnostjo v zadnjih treh četrtinah. Zadovoljen sem z ekipno igro in vzdušjem ter vsem, kar so fantje pokazali. Jutri nas čaka težka tekma s Češko, to bo dobra preizkušnja, časa za počitek nimamo veliko,“ je povedal po koncu tekme Mulaomerović v izjavi za spletno stran hrvaške košarkarske zveze.

Karlo Matković, novi član Cedevite Olimpije, je dosegel 16 točk in zbral šest skokov, v dresu Hrvaške je debitiral Američan Jaleen Smith. Igral je 21 minut in 20 sekund, v tem času je trem točkam dodal tri skoke in kar sedem podaj.