Američan Greene okrepil Škofjeločane

Rubrika: Liga Nova KBM

Škofjeloški prvoligaš LTH Castings je pred nadaljevanjem sezone, v kateri želi obstati med slovensko košarkarsko elito, dodatno okrepil svoje vrste. Nov Ulitkar je postal 23-letni Američan Javon John Greene.

Javon John Greene (193 cm, 1999) je v Škofjo Loko prišel kot zamenjava za njegovega rojaka Jamila Lamarja Hooda, ki ni več član LTH Castingsa.

»Navdušen sem, da sem se pridružil škofjeloškemu moštvu. Poteza predstavlja še toliko večji izziv, ker se ekipi pridružujem sredi sezone. Čim prej bom poizkušal ustvariti dobro kemijo s soigralci in ob tem spoznati slovensko kulturo,«
je ob prihodu v Škofjo Loko povedal Greene in dodal:

»Prvi vtisi ob prihodu v mesto so šokantni, saj sem si moral res vzeti trenutek, da sem se zavedal, kakšno priložnost sem dobil – potovati in igrati igro, ki jo obožujem.«

Za levorokega branilca bo to prva sezona med profesionalci. V sezonah od 2017/18 do 2021/22 je nastopal v 1. diviziji lige NCAA. Prva štiri leta za George Mason Patriots, zadnjo sezono za South Florida Bulls. V Tampi je odigral 30 tekem, v povprečju na tekmo na parketu prebil 30 minut, v tem času pa dosegal po 8,8 točke, 4 skoke, 2,1 podaje in 1,9 pridobljene žoge.
»Pričakujem, da bom vsak dan boljši in da bom nadzoroval tisto, kar lahko – to, da sem vsak dan v dvorani in delam. Čim hitreje se bom poizkušal uigrati z ekipo in se spoznati s soigralci. Prav tako se bom trudil pristaviti dodatno iskrico v obrambi, saj je prav to tisto, na kar sem najbolj ponosen,« je še dodal Greene, ki bo v dresu LTH Castings debitiral v ponedeljek, 9. januarja, ko v Škofjo Loko prihaja KK Terme Olimia Podčetrtek.