Alilović ostaja na Obali

v rubriki
Nižje slovenske lige
s kategorijo
Novice
.

Športno društvo Koš Primorska, mlajši pogon KK Sixt Primorska, še naprej želi delovati na zdravih temeljih, z jasno strategijo in usmerjeno v dolgoročno gradnjo razvojnega centra. Njihova vizija je predvsem skrb in razvoj mladih, nadarjenih košarkarjev. V delovnem vzdušju in pod budnim očesom trenerskega vodstva na čelu z Mirom Alilovićem se kalijo otroci in mladostniki v šestih starostnih kategorijah.

Razvojna strategija kluba je v športnem duhu vzgojiti čim več mladih in najmlajših, jih usmerjati in voditi skozi različne starostne kategorije ter nekatere v vrhunske igralce, vse ostale pa v večne košarkarske zaljubljence. Vodstvo ŠD Koš Primorska na čelu s predsednikom Matjažem Hrabarjem je skupaj vodilnimi pri KK Sixt Primorska pred novo sezono okrepilo trenerski štab, v katerem ostajajo Miro Alilović, Jani Fortuna, Samo Miška, Gregor Vačko, Bojan Đorđjević in Siniša Drobnjak, pridružili pa se jim bodo Adin Kavgić, Jerneja Zadel, David Vac in Jan Šentjurc.

Zelo razveseljiv je podatek, da v skupno šestih kategorijah (U19, U17, U15, U13, U11 ter interesnimi dejavnostmi, ki potekajo na osnovnih šolah v kategoriji U9), pod okriljem ŠD Koš Primorska košarkarsko žogo obvladuje že prek 400 otrok in mladostnikov. Vodstvo kluba vsekakor stremi k temu, da bi bila ta številka še nekoliko večja, zato trenutno poteka zadnja faza dogovorov o sodelovanju s ŠD Žogica iz Divače, ki se bo poslej imenovala Divača Sixt Primorska.

Dobro in trdo delo se je v sezoni 2017/18 že obrestovalo in tako so v kategoriji kadetov U17 A izbranci trenerja Mira Alilovića in njegovega pomočnika Janija Fortune v Kopru osvojili naslov državnih prvakov, mladinci (U19 A) pa so sezono kljub precej mlajšemu moštvu sklenili na četrtem mestu v slovenski konkurenci.

Primorski kolektiv ima razvito tudi lastno šolo košarke. Prizadeva si, da bi sodelovanje v prihajajočem šolskem letu razširil s petih na sedem osnovnih šol v Mesti občini Koper. Trenutno imajo v šolo košarke vpisanih približno 200 otrok, ki se spoznavajo z osnovami košarkarske igre, za prihodnjo sezono pa si v klubu želijo, da bi število vseh vadečih pod okriljem ŠD KOŠ Primorska preseglo 500 posameznikov.

PREDSTAVITEV TRENERSKEGA ŠTABA MLAJŠIH SELEKCIJ ZA SEZONO 2018/19

Vodja mladinskega pogona

Miro Alilović

Koordinator pogona U15, U13, U11 in interesnih dejavnosti

Jani Fortuna

U19 A

Mirsad Alilović – glavni trener

Jani Fortuna – pomočnik trenerja

U19 B

Samo Miška – trener

U17 B

Samo Miška – trener

U15

Bojan Đorđević – trener

U13 A

Gregor Vračko – trener

U13 B

Bojan Đorđević – trener

U11 (ena od treh ekip)

Jani Fortuna – trener

U11 (ena od treh ekip)

Adin Kavgić – trener

U11 (ena od treh ekip)

Gregor Vračko – trener

TRENERJI V INTERESNIH DEJAVNOSTIH (OSNOVNE ŠOLE)

Jani Fortuna

Siniša Drobnjak

Jan Šentjurc

David Vac

Jerneja Zadel

Matjaž Hrabar, predsednik ŠD KOŠ Primorska: »Ne glede na to, kako se razvija celoten klub pod okriljem Sixt Primorske, bomo in smo v okviru mlajših starostnih kategorij oziroma ŠD KOŠ Primorska vsako sezono skušali narediti korak naprej tako pri razvoju igralcev, kot tudi pri razvoju celotne organizacijske strukture našega delovanja. Del strategije je tudi vzgoja domačih, primorskih trenerjev, zato me izjemno veseli dejstvo, da smo trenerski štab, v katerem ostajajo Miro Alilović, Jani Fortuna, Bojan Đorđević, Samo Miška, Gregor Vračko in Siniša Drobnjak, okrepili s tremi domačini, in sicer Adinom Kavgićem, Davidom Vacem in Jernejo Zadel, ob tem pa še s pomočnikom trenerja članske ekipe Janom Šentjurcem. Ključni cilji za prihodnjo sezono so v mladinskem pogonu v A-člansko ekipo pripeljati še kakšnega igralca, vzpostaviti B-člansko moštvo, sestavljeno iz ekip mladincev in kadetov, ter delovanje košarkarske šole razširiti s pet na sedem osnovnih šol. Za nameček v naš ustroj priključujemo še ŠD Žogica iz Divače, s čimer se bomo pri številu otrok, vadečim pod našim okriljem, počasi približali številki 500.«

Jani Fortuna, koordinator pogona U15 in interesnih dejavnosti ter pomočnik trenerja U17A in U19A: »Z veseljem sem prevzel koordinacijo pogona v ŠD KOŠ Primorska v kategorijah do U15. Menim, da je to zdrava sredina, ki igralcem ponuja kakovostne treninge in zdravo športno okolje. Želel bi se zahvaliti vodstvu kluba KK Sixt Primorska in ŠD KOŠ Primorska za izkazano zaupanje. Potrudil se bom, da bodo stvari v mlajših selekcijah potekale nemoteno in na visoki organizacijski ravni. Hkrati sem izredno ponosen, da imam možnost sodelovanja z Mirom Alilovićem. Zavedam se dejstva, da mi sodelovanje z njim lahko prinese veliko znanja, ki ga bom potreboval na trenerski poti. Vem, da nosim sedaj veliko odgovornost, vendar sem prepričan, da bomo s pomočjo ostalih trenerjev mlajših kategorij sezono 2018/19 uspešno pripeljali do konca.«