Alibegović prvi strelec na zadnji pripravljalni tekmi

v rubriki
Mlajše selekcije
s kategorijo
Novice
.

Slovenska reprezentanca do 20 let je danes odigrala zadnjo pripravljalno tekmo na evropsko prvenstvo divizije B, ki se bo začelo v petek. Slovenci so se v Laškem pomerili z reprezentanco Hrvaške in izgubili z 72:86. Slovenci so pripravljalno obdobje sklenili z dvema zmagama in petimi porazi. Evropsko prvenstvo divizije B se začenja v petek.

Priprave, U20, 8.7.
Slovenija – HRVAŠKA 72:86 (13:25, 17:22, 27:17, 15:22)
Slovenija: Alibegović 17, Macura 14 (6 skokov), Škedelj 13, Vesel 12 (5 skokov), Ožegovič 10 (5 skokov), Dornik 4, Strmčnik 2, Sušec, Stipaničev, Omladič, Zajc, Bratec.

Slovenska izbrana vrsta do 20 let je v nedeljo odigrala zadnjo pripravljalno tekmo pred odhodom na evropsko prvenstvo divizije B. Slovenci so se v Laškem pomerili s Hrvaško in izgubili z 72:86. Slovenci so slabo odprli srečanje in že po prvih desetih minutah zaostajali za 12 točk, do konca prvega polčasa se je zaostanek zvišal na 17 točk. V tretji četrtini so slovenski košarkarji stopili na plin, a nato ponovno popustili in na koncu izgubili. Prvi strelec Slovenije je bil Denis Alibegović s 17 točkami, Jurij Macura je pristavil 14 točk in 6 skokov, Miha Škedelj se je ustavil pri 13.

Slovenci so v pripravljalnem obdobju zabeležili dve zmagi in pet porazov, dva obračuna so varovanci Daliborja Damjanovića odigrali za zaprtimi vrati.

Slovenija bo v petek začela z nastopi na evropskem prvenstvu divizije B v Bolgariji. V petek se bodo Slovenci pomerili z gostitelji turnirja, nato pa bodo v skupinskem delu sledili obračuni s Slovaško, Moldavijo, Estonijo in Albanijo.