Aleš Pipan + Damjan Novaković = 40

Rubrika: Liga Nova KBM

Sobota nam je v 1. krogu Lige NKBM dala tudi tekmo Šentjur – Zlatorog Laško. Zmaga je ostala v Šentjurju, 79:62 je bilo. Ob tem pa ne gre prezreti dejstva: na tekmi 1. kroga 32. sezone slovenskega državnega prvenstva sta se merili ekipi trenerjev Aleša Pipana in Damjana Novakovića. Pipan ima za sabo 23 sezon v 1. SKL, Novaković 17, skupaj kar 40, vstopila pa sta tako v 24. oz. 18. sezono svojega dela na slovenski sceni.

Pipan je star 63 let, vodil je Maribor, Zlatorog Laško, Krko, Zagorje, Slovana, Šentjur in Olimpijo. Novaković jih ima 56 let, v slovenski ligi je vodil Rogaško, Šentjur, Zagorje in Zlatoroga.

Pred začetkom prvenstva sta bila gosta v studiu TV Celje.

Liga NKBM, 1. krog, 1.10.
ŠENTJUR – ZLATOROG LAŠKO  79:62 (20:11, 18:19, 18:10, 23:22)
Šentjur: Craig 11 (4:6), Dunn-Martin 17 (1:1), Tomažič 10 (2:2), Nemanič 18 (2:2), Držić 5, Zupan 8 (2:4), Livadić 10 (2:4).
Zlatorog Laško: Pajk 5 (1:1), Požin 5 (2:2), Maček 8 (4:4), Markovič 13 (2:3), Copot 9 (1:3), Miljković 6, Hadžiselimović 3, Pirš 4, Tratar 8, Urbanija 1 (1:2).

Šentjur je pred domačimi navijači prišel do zmage, tekmo proti Zlatorogu je imel ves čas pod nadzorom. Že v prvi četrtini si je priboril prednost in jo zanesljivo držal do konca tekme. In ne samo držal, prednost je v tretji četrtini še povečal, po njej je bilo jasno, da bosta točki ostali doma.

Domači so tekmo dobro odprli, po izidu 4:4 so dosegli 11 zaporednih točk, za to sta najbolj zaslužna Tavian Dunn-Martin in Nemanič, ki sta takoj napovedala, da bosta najučinkovitejša igralca v svoji ekipi. Že na začetku druge četrtine je prednost domačih znašala 15 točk, nato so sicer malo popustili, dovolili, da se je tekmec približal na šest točk, toda v tretji četrtini hitro stvari postavili na svoje mesto, tako da v zadnjem delu ni bilo nevarnosti, da bi jih gosti, ki so imeli zelo slab met, lahko ujeli.

V naslednjem kolu bo Šentjur gostoval pri Rogaški, Zlatorog pa pri Hopsih Polzela.

Damjan Novaković, trener KK Šentjur: “Gostje niso bili v popolni postavi, a smo morali tekmo kljub temu vzeti resno. Najbolj me je skrbel met za tri točke gostov, ki imajo nekaj dobrih strelcev, vendar pa pas ob naših napakah niso uspeli kaznovati. Po začetni nervozi, smo v drugem polčasu naredili razliko, potem ko smo pobegnili na sobrih dvajset točk prednosti in odločili zmagovalca srečanja. Imamo še velike rezerve, najpomembneje pa je, da smo prvenstvo odprli z zmago.”

Ivan Držić, kapetan KK Šentjur: “Čestitam soigralcem in strokovnemu štabu na zmagi. Na prvi tekmi je venomer najpomembneje, da zmagaš in to nam je tudi uspelo. Zavedamo se, da moramo tako v napadu kot v obrambi še precej popraviti. Od samega začetka smo imeli sicer vse pod nadzorom in na koncu smo se skupaj z našimi zvestimi navijači, ki so napolnili dvorano Hruševec, razveselili zaslužene zmage.”

Aleš Pipan, trener KK Zlatorog Laško: “Danes enostavno nismo bili pravi. Šentjur je bil boljši v vseh elementih igre in je zasluženo zmagal.”