Alen Omić: »Amerika je čudo!«

Pred začetkom priprav slovenske reprezentance se je zdelo, da za 23-letnega Alena Omića ne bo minut in prave priložnosti. Potem pa je kmalu postalo jasno, da se je KZS prenaglil pri informaciji o naturalizaciji Bryanta Dunstona. Pravne osnove za to ni bilo, država pa tudi ni bila pripravljena narediti izjeme.

(foto: kzs.si)
Alen Omić (foto: kzs.si)

Največ je iz tega potegnil Alen Omić, ki je bil na desetih tekmah konstantno dober in zanesljiv, za nameček pa še drugi strelec reprezentance. Tako za Zoranom Dragićem.

Hvala Juretu

»Pridobil sem na samozavesti, Juretu Zdovcu pa sem hvaležen za zaupanje,« pove Alen, s katerim smo govorili včeraj popoldan. Miren je bil. Vedel je, da ni več nebogljen center, zaradi katerega trepetajo soigralci, ko mu podajo žogo.

»Pa saj če pogledaš, sem precej konstantno odigral celo sezono v Olimpiji,« nas opozori, za ključno potezo preobrazbe pa izpostavi pot v ZDA.

Nurkić je vse vedel

»Amerika je čudo. Tam sem bil, za mene pa so skrbeli izjemno. Vidi se, da so želeli, da bi napredoval. O tem mi je govoril že Jusuf Nurkić,« se kljub skromni minutaži Omić rad spomni letošnje poletne lige.

»Dvakrat na dan po tri, celo štiri ure sem vadil. Po trije trenerji so skrbeli zame, praznega hoda ni bilo. Cel čas sem v vrhunskih rokah. Tako se to dela v ZDA,« nadaljuje Omić, ki je za krono poletja rešil še svojo eksistenco. No, saj to je storil še s prisluženim v Olimpiji. A igranje v prvi španski ligi bo »prva liga« tudi za Alena.

Tomić izziv

»Že jutri me čaka obračun z Antejem Tomićem, ki blesti v Španiji. To bo pravi izziv zame. Verjamem, da bom odigral tako, da bodo moji soigralci ponosni name in zadovoljni,« v svojem slogu zaključi Alen, velik ljubitelj hitrih avtomobilov.