Aleksij Jug, počivaj v miru

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Življenje ne izbira. Včeraj so številni v košarkarskih logih obnemeli, umrl je 52-letni Aleksij Jug. Pozitivec, ljudina z Goriškega. Košarko je tudi sam uspešno igral, kasneje je bil trener, tudi novinar. Aleksij je imel šport, košarko pa še posebej, zelo rad. Prijatelji ga bodo pogrešali. Bolezen je bila premočna. Ostali bodo spomini, na dobrovoljnega Aleksija.

Od Aleksija se je s svojim zapisom poslovil tudi Predrag Milović.

„Kako je to življenj nepredvidljivo. Zakaj k njemu vedno gredo vedno najboljši, šelel potem pa tisti, ki so jim povzročili bolečino in žalost, zaradi katerih so ti dobri ljudje zapustili ta svet. V 53. letu je odšel dobrodušni košarkarski velikan Aleksij Jug, moj dragi moj prijatelj, ki je svoje življenje posvetil športu, predvsem pa igri pod obroči. Spoznala sva se že davnega leta 1995 na tekmah mojega kluba Idrija. Ni izpustil niti ene idrijske tekme. Po tekmah smo ostali v košarkarskih lokalih do jutranjih ur in analizirali vse podrobnosti,“ je zapisal Milović.

„Izgubil je zadnjo košarkarsko tekmo in nam, ki smo ga imeli radi in cenili, ostaja večni spomin na dobrega človeka, dobrohotnega velikana z otroškim srcem. Naj bo večna slava tebi, dragi moj prijatelj, privilegij je bil družiti se s tabo,“ je dodal Milović.

Na tem mestu iskreno sožalje družini, svojcem in prijateljem.