Alekseja Nikolića ameriški zvezdniki niso zmedli

Rubrika: SP Španija 2014

“Mislil sem, da bom impresioniran, ko bom igral proti njim, toda na parketu je bilo nasprotno. Sploh nisem razmišljal, da morda pokrivam najboljšega organizatorja igre na svetu,” je za spletno stran sport033 med drugim dejal najmlajši član čete Jureta Zdovca na nedavno končanem svetovnem prvenstvu, Aleksej Nikolić (191 cm, 1995).

Za Aleksejem Nikolićem je sanjsko leto. foto: http://sport033.com/
Za Aleksejem Nikolićem je sanjsko leto. foto: sport033.com/

Postonjčan enostavno ni mogel verjeti svojim očem, ko je na končnem spisku dvanajsterice, ki je odpotovala v Španijo, zagledal svoje ime. “Tega občutka ni moč opisati. Bil je zares neverjeten. Izvedeti, da si med dvanajst izbranih … Zavedel sem se, da se mi je ponudila sijajna priložnost za nabiranje izkušenj, ki mi bodo koristile v razvoju.” 

Mlajši Nikolić, v reprezentanci je bil letos tudi njegov starejši brat Mitja, a je na koncu odpadel s spiska, je član sarajevskega Sparsa in prav edini košarkar iz državnega prvenstva BiH, ki se lahko pohvali z nastopom na svetovnem prvenstvu. Selektorju Zdovcu se lahko zahvali za izjemno priložnost, saj je med drugim dobre 4 minute stal nasproti ameriškim superzvezdnikom, s čimer se lahko pohvalijo le redki vrstniki.

Trenutno se “Ali” mudi na pripravah s Sparsom in čeprav so obstajale določene možnosti, da bi sarajevsko sredino zamenjal za katero izmed večjih, bo najverjetneje ostal v najmlajšem klubu iz prestolnice BiH.