Aleksander Sekulić: “Četrtfinale najpomembnejša tekma tekmovanja in morali bomo biti na vrhuncu naših moči!”

Rubrika: Reprezentanca

V slovenskem taboru so pripravljeni na četrtfinale z Nemci, tekma se začne ob treh zjutraj po slovenskem času! Svoje misli sta pred tekmo strnila selektor Aleksander Sekulič in organizator igre Aleksej Nikolić.

Aleksander Sekulić, selektor slovenske reprezentance:
“Gre za tekmeca, ki je odigral zelo dober kvalifikacijski turnir na Hrvaškem. V zelo težki skupini je Nemčija osvojila turnir in se zasluženo uvrstila na olimpijske igre. Gre za zelo čvrsto in dobro vodeno reprezentanco. Morali se bomo res dobro pripraviti, nenazadnje je četrtfinale najpomembnejša tekma tekmovanja in morali bomo biti na vrhuncu naših moči.”

Aleksej Nikolić, slovenski reprezentant:
“Zdaj se turnir začenja zares. Kogarkoli bi dobili, ga moramo premagati. Na papirju je naš nasprotnik res nekaj lažji, a tako kot si mi želimo polfinale, si ga tudi oni. Najbolj pomembno je, da se dobro odpočijemo in skušamo popraviti stvari v naši igri, tisto, kar je bilo danes slabo, in nadgraditi, kar je bilo dobro. Analizirati pa bo treba tudi Nemce in nato odigrati našo igro.”

Vse štiri četrtfinalne tekme bodo na sporedu v torek, 3. avgusta. Polfinale sledi v četrtek, 5. avgusta, tekmi za tretje mesto in finale pa v soboto, 7. avgusta.

Pari četrtfinala:

Francija – Italija (ob 10.20 uri po slovenskem času)
Slovenija – Nemčija (ob 3. uri po slovenskem času)

ZDA – Španija (ob 6.40 uri po slovenskem času)
Avstralija – Argentina (ob 14. uri po slovenskem času)