Akcija za Urbana Gorjanca, ki se vrača na parkete, se končuje

Rubrika: Liga Nova KBM

Goran Dragić, Košarkarska zveza Slovenije, Špas Teater in Urban Gorjanc zaključujejo izjemno uspešno dobrodelno akcijo, s pomočjo katere bo mladi slovenski center znova igral košarko.

foto: kzs.si
foto: kzs.si

Po tem, ko so mu odkrili Marfanov sindrom, zaradi katerega je moral izpustiti evropsko prvenstvo do 20 let na domačih tleh, so skupaj stopili KZS, Špas teater in Goran Dragić, ki so pripravili dobrodelno gledališko predstavo ter zbiranje sredstev, namenjenih operaciji. To je Gorjanc opravil v Seulu in julija letos dobil pisno potrdilo dr. Songa, kirurga, ki je opravil poseg, da je bolezen odpravljena in, da znova lahko igral profesionalno košarko, pred dnevi pa je podpisal pogodbo z Novo KBM Mariborom, kjer bo igral v prihodnji sezoni Lige Telemach, ki se začenja 11. oktobra.

Po svetovnem prvenstvu 2014 se akcija zaključuje z razdelitvijo preostalih sredstev (6580,86€) dvema organizacijama, ki to zelo potrebujeta. 3290,43€ bo namenjenih Zvezi prijateljev mladine za nakup šolskih potrebščin, namenjenih za otroke iz socialno ogroženih družin, 3290,43 € pa za slovensko košarkarsko reprezentanco na vozičkih.

Matej Avanzo, direktor članskih reprezentanc in marketinga:

“Po lanski izjemno uspešni akciji z zbiranjem sredstev za Urbana Gorjanca, ki je medtem uspešno prestal operacijo srca ter se vrnil na košarkarska igrišča, smo se skupaj z njim, Goranom Dragićem ter Špas Teatrom, ki sta bila z nami protagonista akcije, na Košarkarski zvezi Slovenije odločili, da preostanek sredstev namenimo košarkarski reprezentanci na vozičkih ter za nakup šolskih potrebščin za otroke iz socialno ogroženih družin. Po letošnjem premoru bomo akcijo, ki bo znova namenjena nekomu, povezanem s košarko, nadaljevali prihodnje leto, ko se s Špas Teatrom ter njegovo direktorico Uršo Alič že dogovarjamo, katera od predstav tega gledališča bo namenjena zbiranju sredstev. Lepo je, ko košarka združuje in želim si, da bi še naprej dokazovali, da je tako.”

Goran Dragić:

“Lani sem se odločil pomagati Urbanu, ki je bil soočen s težko boleznijo. Zdi se mi, da mora košarkarska družina v takšnih primerih stopiti skupaj. In to smo storili. Urbanovo popolno okrevanje pa je najlepše kar se je lahko zgodilo in jasna potrditev, da je potrebno vztrajati na poti, ki smo si jo začrtali. Tako bomo sredstva, ki so ostala iz naslova pomoči za Urbana sedaj razdelili med invalidne otroke in otroke, ki si ne morejo privoščiti šolskih potrebščin. Na tak način se naše poslanstvo nadaljuje, na kar sem zelo ponosen.”

Urban Gorjanc:

“Najprej bi se rad iskreno zahvalil vsem, v prvi vrsti pobudnikom akcije in seveda vsem tistim, ki so se na to z veseljem odzvali, vse organizirali ali kakorkoli pomagali in mi s tem dali dodatno podporo, dobro energijo ter moč za operacijo. Z zbiranjem sredstev so mi omogočili lažjo pot po operaciji, boljšo rehabilitacijo ter na koncu, kar je zame najbolj pomembno in kar je bil na nek način tudi cilj akcije, vrnitev pod obroče. Veseli me in mislim, da tudi vse, ki so sodelovali, da se je vse tako odlično izteklo. Še bolj pa me veseli, da bo preostanek zbranih sredstev, ki je ostal, šel za reprezentanco na vozičkih in za šolske potrebščine otrokom, ki si tega ne morejo privoščiti saj sem sam kot otrok videl, kako je, ko denarja za to enostavno ni. Vem, da bo denar šel v dobre roke in pomagal pomoči potrebnim. Na koncu še enkrat iz srca hvala vsem in vrjamem, da se bodo takšne odlične akcije z istimi akterji ponavljale še v bodoče! Hvala.”