Osebni rekord Dončića premalo za novo zmago, prvi poraz tudi za Brooklyn

Rubrika: Liga NBA

Dallas je pred skoraj razprodano domačo dvorano odigral odlično prvo četrtino, Luka Dončić pa na koncu dosegel svoj osebni rekord končnice – 44 točk, kar pa je bilo vseeno premalo za verjetno dokončno odločitev serije in LA Clippers so se s pomočjo prvih zvezdnikov Leonarda in Georga, ki sta skupaj dosegla 65 točk, vrnili v serijo in znižali zaostanek na 1:2. Poleg 44 točk je imel Luka še 9 skokov in 7 asistenc.

Luka Dončić je s soigralci odlično začel srečanje in Dallas je v prvi četrtini pred bučnimi gledalci povedel 30:11. Gosti so odgovorili z delnim rezultatom 14:0 v nadaljevanju tekme, ob koncu polčasa pa celo povedli.

V zadnji četrtini se je dvojcu George-Leonard pridružil še Marcus Morris, ki je zadel tri trojke, eno je z istega mesta v kotu tik ob Dallasovi klopi dodal še Reggie Jackson in gosti so tako odbili vse poskuse Dallasa, da bi se uspel približati.

Na drugi strani se razigranemu Dončiću niso pridružili soigralci – Porzingis je 6 točk dosegel na začetku tekme, potem pa dodal samo še 3, tudi Hardaway je dosegel samo 12 točk, tako da ima Dallas za naslednjo domačo tekmo, ki bo v noči na ponedeljek, predvsem tukaj še ogromno rezerve.

Prvi poraz v seriji je doživel tudi Brooklyn, ki ga je premagal Boston, za katerega je ponovno blestel Jason Tatum, saj je dosegel kar 50 točk. Odlična, vendar ne dovolj za zmago, sta bila tudi Harden (41 točk) in Durant (39 točk) na strani Brooklyna.

V seriji New York – Atlanta je slednja pred domačimi gledalci ponovno povedla v seriji. 7 domačih igralcev je preseglo mejo 10 točk, Trae Young jih je dosegel 21. Za New York je največ točk, 30, dosegel Derrick Rose, ki je tekmo končnice prvič po letu 2015 začel v prvi peterki.

Liga NBA, 28.5., končnica

New York – Atlanta 94:105 (1:2)

Brooklyn – Boston 119:125 (1:2)

LA Clippers – Dallas 118:108 (1:2)