Se Sekulič poslavlja? Pogodba potekla, lani v igri Itoudis, klicali naj bi še Pasquala

Rubrika: Reprezentanca

“Kdo bo v nadaljevanju zanimivega reprezentančnega koledarskega leta vodil slovensko izbrano vrsto, bo znano v bližnji prihodnosti, saj je imel Sekulić dogovor za vodenje članske reprezentance zaenkrat sklenjen le za obdobje kvalifikacij. Žreb skupin za 41. evropsko prvenstvo, ki ga bodo med 1. in 18. septembrom prihodnje leto gostile Nemčija, Italija, Gruzija in Češka, bo predvidoma 30. marca,” so zapisali v obvestilu za javnost pri Košarkarski zvezi Slovenije po koncu kvalifikacij, ki jih je začel na klopi Slovenije selektor Rado Trifunovič, uspešno pa jih je do konca pripeljal Aleksander Sekulič. A po zapisanem sodeč, o tem je danes v prenosu na Kanalu A govoril tudi Peter Vilfan, želi KZS na mesto selektorja vendarle uveljavljeno evropsko ime.

Grk potrdil stike

„O podrobnostih še ne bi. Več lahko o tem pove vodstvo Košarkarske zveze Slovenije s predsednikom Matejem Erjavcem in generalnim sekretarjem Rašem Nesterovićem na čelu. Zveza je stopila v stik z mano, na tem položaju se zahvaljujem tako Erjavcu kot Nesteroviću. Velika čast je to, da te k sodelovanju vabi zveza evropskih prvakov,“ je lani marca za Slovenske novice stik s KZS-jem potrdil 50-letni Dimitris Itoudis, trener CSKA-ja. Avgusta lani bi moralo priti do novega sestanka, a je ta odpadel, ker je Grk na klopi Moskovčanov zbolel za COVID-19.

Sekulič – prišel, videl, opravil

Lani novembra je bil Sekulič imenovan, lojalno se je dal na razpolago in pomagal, tudi tvegal, ko je bilo najtežje. Redki so taki, ki bi to storili, Sekulič je, čeprav mu ni nihče nič garantiral, kako dalje. Sekuliču in ekipi je uspelo izpolniti svojo misijo, Slovenija bo igrala na EP.

Nesterović napovedal pogovore

Da po koncu kvalifikacij sledijo pogovori, je novembra lani napovedal tudi Rašo Nesterović, generalni sekretar KZS-ja. „Po koncu kvalifikacij se bomo usedli in skupaj pripravili smernice za nadaljnje delo. Žal pa tudi spomladi na izbor selektorja ne bo vplival le športni vidik, temveč na žalost še naprej takratna situacija v evropski in svetovni košarki,“ je dejal Rašo, ki z ekipo pogleduje v junij in kvalifikacije za olimpijske igre, ko bi spet radi zbrali vse, kar premoremo na čelu z Luko Dončićem in slovensko reprezentanco spravili na olimpijske igre! Leta 1992 jo je ločila do tega ena zadeta trojka, a žoga po metu Jureta Zdovca v dodatnih kvalifikacijah proti SND-ju ni hotela v koš…

V igri tudi Pasqual?

Zdaj je nova priložnost. Ob imenu Itoudisa se (je) kot kandidat omenjal še Xavi Pasqual, 48-letni trener Zenita.