Celjanke dominantne, zmagi odhajata tudi v Domžale in Grosuplje

Rubrika: Ženska košarka

V 1.SKL za ženske sta bili danes zvečer odigrani zadnji dve tekmi 11. kola. Po neverjetnem prvem polčasu in doseženih 60 točkah, so Domžalčanke zmagale v Slovenskih Konjicah, iz Ljubljane pa se, prav tako z zmago v žepu, domov odpravljajo igralke Grosuplja.

 1.SKL (Ž), 11. krog, 5.12.
PRO-BIT KONJICE : JASMIN SPORT LEDITA 68:88 (17:30, 10:30, 23:17, 18:11)

V Slovenskih Konjicah sta se v soboto popoldan pomerili dve ekipi, ki sta pred tekmo obe imeli tri zmage v dosedanjem delu prvenstva. Pro-Bit Konjice, ki igrajo bolje doma so si želele zmage proti Domžalčankam, ki v gosteh do zdaj niso tako zelo uspešne in ta misel je Konjičankam vlivala kar nekaj upanja za zmago v tej tekmi. A potek tekme je pokazal popolnoma drugačno sliko. Konjičanke so na tekmi vodile le enkrat in sicer v drugi minuti (3:2), nato pa so igralke Jasmina sport Ledite dobesedno vklopile turbo pogon in njihove dosežene točke so začele deževati. Do konca prvega polčasa je Jasmin sport Ledita dosegla kar 60 točk, ekipa iz Domžal pa je zadevala iz vseh položajev in si pred drugim polčasom ustvarila kar 33 točk prednosti. V drugem polčasu so nato gostiteljice poraz lahko le omilile na približno znosnih 20 točk primanjkljaja. Domžalčanke so iz igre metale kar 58%, za dve točki celo 63%, izjemen strelski večer pa je bil tudi poglaviten razlog za njihovo zmago.

Pri domači ekipi je bila najboljša strelka Teja Črešnik, ki je dosegla 14 točk, sledili pa sta ji Tia Tajhar in Eva Brdnik pa sta dosegli po 12 točk. Pri Domžalčankah je odlično tekmo odigrala Urša Žibert, ki je 24 točkam dodala še 8 podaj in 6 skokov, Lejla Pamić pa je dosegla 16 točk.

Konjičanke bodo na parketu spet 10. decembra, ko bodo doma igrale proti Aksonu Iliriji, Domžalčanke pa bodo že v torek, 8. decembra igrale zaostalo tekmo 8. kola, in sicer doma proti Ježici.

AKSON ILIRIJA : GROSUPLJE 49:53 (20:16, 8:5, 10:17, 11:15)

V Ljubljani sta se v soboto zvečer pomerili ekipi z dna lestvice v 1. SKL za ženske in za obe ekipi je bila tekma pomembna, ker bi zmaga za obe ekipi pomenila pobeg z dna lestvice. Temu primerno je bilo srečanje Aksona Ilirije in Grosuplja precej neučinkoviti, s podpovprečnim metom iz igre (Askon Ilirija 26%, Grosuplje 30%), tekma pa je bila ves čas izenačena, saj si nobena ekipa v celotnem srečanju ni priigrala več kot 8 točk prednosti. Najbolj zanimiv del tekme je bila sama končnica, kjer se je odločalo o zmagovalcu. Pri zaostanku Grosuplja 49:47 je Ana Hrbljan zadela met za tri točke in Grosuplje povedla v vodstvo 49:50. Akson Ilirija je imela zadnji napad za zmago, a je Hana Sambolić zgrešila met blizu koša 7 sekund do konca tekme, Grosupeljčanke so ujele odbito žogo, Lea Mehle pa je še z eno trojko sekundo pred koncem tekme potrdila zmago gostij. V večini statističnih kazalcev sta bili ekipi dokaj izenačeni, igralke Akson Ilirije pa lahko žalujejo za 7 izgubljenimi žogami več (Akson Ilirija 20, Grosuplje 13), kar pri tako majhni razliki na koncu srečanja z malo doseženimi točkami gotovo pomeni razliko med zmago ali porazom.

Pri Akson Iliriji sta bili najboljši strelki Hana in Sara Sambolić, ki sta dosegli vsaka po 17 točk. Za gostje je Eva Stefanoski dosegla 11 točk, Ana Hrbljan pa jih je dodala 10.

Ilirijanke bodo naslednjo tekmo odigrale 10. decembra, v Slovenskih Konjicah, Grosuplje pa 8. decembra čaka domača tekma proti Triglavu.