Goran Dragić poslal Indiano na dopust

Rubrika: Liga NBA

Miami je še na četrti tekmi premagal Indiano in se ‘z metlo’ prvič po letu 2014 uvrstil v drugi krog končnice, kjer ga po vsej verjetnosti čaka Milwaukee, ki je v seriji z Orlandom povedel 3:1. Enako so storili Lakersi v seriji proti Portlandu, Oklahoma pa je izenačila serijo s Houstnom.

Miami je vodil vse od sredine druge četrtine naprej, v zadnjem delu tekme pa je bil ponovno odličen Goran Dragić, ki je dosegel 13 od skupno 23 točk. Dodal je še 5 skokov in 3 asistence. Adebayo je dosegel kar 19 skokov. Nekoliko navijače Miamija skrbi poškodba Jimmyja Butlerja, ki je zaradi poškodbe rame zapustil igro v prvi četrtini, se v drugem polčasu vrnil, do konca pa dosegel 6 točk.

Za Indiano je Oladipo dosegel 25 točk, Turner pa 22, vendar se je v seriji izjemno poznala odsotnost njihovega najboljšega igralca letos, Domantasa Sabonisa. Indiana že peto sezono zapored končnico zapušča po prvem krogu.

 

 

View this post on Instagram

 

Championship Chuck thanks for handling this SWEEP for us 😂😂 #WINNING

A post shared by Miami HEAT (@miamiheat) on

Prvič v seriji je na igrišče stopil tudi Kendruck Nunn, ki ga je Dragić zamenjal v prvi peterki. Dosegel je 7 točk.

V čustveni tekmi, posvečeni lani preminulemu Kobe Bryntu, ki bi 23.8. praznoval rojstni dan, so Lakersi premagali Portland, ki ni vodil niti enkrat na tekmi, najvišja prednost pa je znašala že 38 točk. Simbolično je bil v prvi četrtini na semaforju v nekem trenutku rezultat 8:24 za Lakerse, torej je semafor kazal obe številki, ki jih je Bryant nosil v svoji karieri.

LeBron James je dosegel 30 točk in 10 skokov, po tekmi pa je dejal, da je njegova glava samo 50 odstotkov pri končnici, 50 odstotkov pa pri boju za pravice rasne neenakosti. V ZDA se je namreč  pred dnevi ponovno zgodil incident, ko so policisti ustrelili temnopoltega človeka, ki je skušal pomiriti prepir.

S 3:1 so v seriji povedli tudi prvi nosilci na vzhodu, Milwaukee Bucks. Po treh četrtinah je bil rezultat še izenačen, potem pa so Giannis, na koncu je dosegel 31 točk, 15 skokov, ter 8 asistenc, in soigralci na začetku zadnje stopili na plin, hitro prišli do prednosti 19-ih točk in tekmo mirno pripeljali do konca. Pri Orlandu je bil ponovno odličen Nikola Vučević, dosegel je 31 točk.

Oklahoma se je popolnoma vrnila v serijo in prosti Houston izenačila na 2:2. Houston je sicer sredi tretje četrtine vodil že za 15 točk, potem pa se je poznala utrujenost kratke rotacije trenerja D’Antonija, ki še kako pogreša še vedno poškodovanega Westbrooka, Oklahoma pa je na krilih v tej seriji pogosto kritiziranega Schroderja prišla do preobrata in zmage. Nemec je končal tekmo pri 30-ih točkah, na drugi strani je dve več dosegel Harden, ki je dodal tudi 15 asistenc. Chris Paul je dosegel 26 točk.

Liga NBA, 24.8.:

Indiana – Miami 87:99

Milwaukee – Orlando 121:106

Houston – Oklahoma 114:117

LA Lakers – Portland 135:115