Pipan: Zmaga proti Szolnoku lahka le na papirju

Rubrika: ABA Liga

Union Olimpija je v 11. kolu še drugič v nekaj dneh visoko odpravila madžarski Szolnok. Po zmagi v Eurocupu so bili na obračunu ABA Lige boljši z 79:61. Aleš Pipan je izpostavil odličen drugi polčas, v katerem so domači dosegli kar 50 točk, v prvem pa le 29.

foto: abaliga.com
foto: abaliga.com

“Kot smo napovedali bila je težka tekma. Zelo zahteven prvi polčas, predvsem v napadu, kjer se nismo znašli. Met ni stekel, ni bilo kontra napadov in napadalni del tekme je bil slab. V obrambi smo naredili dobro delo. V drugem polčasu, ko smo nadaljevali z dobro obrambo, smo se tudi v napadu sprostili. Bolje smo tudi skakali pod košema, tudi v napadu. Vse skupaj je to prinesli na papirju lahko zmago. Na parketu nismo imeli lahke naloge,” je dejal Pipan, ki mu je z zmago skupaj z ekipo uspelo ohraniti stik s samim vrhom ABA Lige.

Trenerju gostov Draganu Aleksiću je torej le v prvem polčasu uspel plan, da Szolnok odigra drugače kot na tekmi evropskega pokala. Slabša igra v obrambu in skok sta po njegovem mnenju terjala (pre)visok davek: “Poskušali smo odigrati v nekoliko drugačnem ritmu, kot na prvi tekmi v EuroCupu. V prvem polčasu nam je to uspevalo, predvsem z agresivno obrambo. V drugem polčasu nam je padla koncentracija v obrambi, skoku in to so igralci Uniona Olimpije odločili z nekaj lahkimi koši v tranziciji.”