Slovenski prvak ugnal hrvaškega, do zmage tudi Olimpija

Rubrika: Liga Nova KBM

Slovenski moštvi, od katerih slovenska javnost v letošnji sezoni pričakuje največ, sta v pripravljalnem obdobju zabeležili novo zmago. Košarkarji Koper Primorske so s 83:65 ugnali Cibono, bolj tesno pa je šlo v Sarajevu, kjer je Cedevita Olimpija po podaljšku ugnala turški Gaziantep.

Za Koper Primorsko je tretja pripravljalna tekma pred novo sezono. Po tem, ko so se Primorci neodločeno razšli s Khimkijem in ugnali Inter iz Bratislave, so tokrat varovanci Jurice Golemca nadigrali zagrebško Cibono.

Z 10 točkami in 8 podajami se je izkazal nekdanji član zagrebškega moštva Žan Mark Šiško, ki je bil zadovoljen s prikazanim. “Za nami je še ena v nizu pripravljalnih tekem. Nasproti nam je stala Cibona, za katero vemo, da se bomo z njo dvakrat srečali tudi v Ligi ABA. Glede na čas v pripravljalnem obdobju lahko rečem, da smo odigrali korektno tekmo, na kateri smo prikazali korektno igro v obrambi in napadu. Kljub temu se je videlo, da imamo še precej prostora za napredek.”

Naslednji preizkus Primorce čaka v ponedeljek, 9. septembra, ko bodo v Poreču zaigrali proti ruskemu moštvu Temp Sumz Ugmk Revda.

Petek, 6. septembra (Koper, Arena Bonifika):
KOPER PRIMORSKA : CIBONA 83:65 (21:15, 22:17, 22:19, 18:14)
Koper Primorska: Holt 12, Harris 15, Čakarun 2 (4 podaje), Hrovat, Barič 1 (5 podaj), Kosi, Lazić 9 (12 skokov), Marinković 9, Hodžić 8, Jagodić-Kuridža 6, Dimec 9, Nemanič 2, Šiško 10 (8 podaj), Vončina.

Zmaji v finalu proti Budućnosti

Tudi za Cedevito Olimpijo je tretja pripravljalna tekma. Četa Slavena Rimca je tokrat zaigrala proti turškemu moštvu Gaziantep, ki je lansko sezono v Turčiji končal na visokem 5. mestu. Zmagovalca je odločil šele podaljšek, s 26 točkami pa je blestel Ryan Boatright.

V finalu turnirja, ki v Sarajevu poteka v spomin na evropsko košarkarsko legendo Mirzo Delibašića, se bo Cedevita Olimpija v soboto pomerila proti Budućnosti.

Slaven Rimac, glavni trener KK Cedevita Olimpija Ljubljana:
»Na obračunu z Gaziantepom se je videlo, da se tako mi, kot tudi naši tekmeci še vedno iščemo v igri. Zelo zadovoljen sem s karakterjem, ki smo ga prikazali. Mislim, da bo prav ta karakter, ki je velika značilnost te ekipe, ki je, znova poudarjam, nova, obdobje navajanja na novo sezono, malenkost skrajšal. Zadovoljen sem z zmago. Razumeti moramo, da so te tekme še vedno dvoboji, na katerih določene stvari opazujemo. Vesel sem, da smo slavili zmago. Zdaj se moramo dobro odpočiti in videli bomo, v kakšni luči se bomo predstavili v soboto.«

Jaka Blažič, igralec KK Cedevita Olimpija Ljubljana:
»Pokazali smo svoj karakter, predvsem v drugem polčasu. Borili smo se za barve kluba za vsako žogo, kar je na koncu tudi najbolj pomembno. Še vedno se pojavljajo napake v igri v obrambi in v napadu, ampak pomembno je, da igramo z energijo na takšni ravni, kot to želimo in to bo ključ do uspeha v tej sezoni. Do začetka sezone je še dovolj časa, a napredujemo iz dneva v dan.«

Sarajevo (Bosna in Hercegovina), petek, 6. september:
CEDEVITA OLIMPIJA : GAZIANTEP 92:88* (17:18, 19:27, 23:17, 26:23, 7:3)
Cedevita Olimpija: Krušlin 5, Boatright 26, Krampelj, Hopkins 7, Vujačić, Murić 13, Mulalić, Miller-McInytre 11, Blažič 18, Stipanović 12, Zagorac, Rikić.
*Po podaljšku.

Sarajevo (Bosna in Hercegovina), sobota, 7. september, ob 20.00:
CEDEVITA OLIMPIJA : BUDUĆNOST VOLI