Randolph najučinkovitejši košarkar polfinala, čustveno slovo Martineza

Rubrika: Naši na tujem

V Španiji se bosta prvič po sezoni 2015/2016 za naslov državnega prvaka pomerila največja rivala. Govora je seveda o madridskem Realu, ki se je v finale brez prask prebil predvsem po zaslugi Anthonyja Randolpha, ter FC Barceloni Lassi, pri kateri blesti slovaški Američan Kyle Kuric.

Klemen Prepelič in Anthony Randolph na eni ali Jaka Blažič in Kevin Pangos na drugi strani? Že zdaj je jasno, da se bosta nastopa španskega državnega prvaka razveselila 2 košarkarja s slovenskim potnim listom. Prepelič je sicer nazadnje v dresu Reala na parket stopil na tekmi za 3. mesto v Evroligi proti Fenerbahčeju, redke pa so tudi minute, ki jih na parketu preživi Blažič.

Povsem drugačno vlogo ima v moštvu Reala Randolph, ki je bil glavni “krivec”, da Valencia v polfinalu ni imela prav nikakršnih možnosti. Zlati slovenski reprezentant se je izkazal na vseh treh polfinalnih tekmah in bil s povprečnim statističnim indeksom 23 tudi najučinkovitejši košarkar polfinala.

Po 11 letih čustveno slovo kapetana

Pri 37 letih se je po polfinalnem porazu proti Realu od dresa Valencie poslovil dolgoletni kapetan Rafa Martinez, ki je “Oranžne” okrepil leta 2008 in v tem času osvojil tri naslove v EuroCupu, leta 2017 pa skupaj s soigralci posegel tudi po naslovu državnega prvaka.

Na tretji polfinalni tekmi proti Realu je trener Jaume Ponsarnau Martineza na parket poslal nekaj sekund pred koncem srečanja, košarkarja pa so čustva povsem preplavila. Dvorana je bila na nogah, Rafa pa ni solz ni uspel zadržati.