Med zainteresiranimi ekipami za Chrisa Paula tudi Miami Heat

Rubrika: Liga NBA

Potem, ko je generalni menedžer Houston Rockets Daryl Morey dal vedeti, da je, za pravo ceno na voljo katerikoli igralec njegove ekipe, z izjemo Jamesa Hardena, je že več moštev izrazilo interes, med njimi naj bi bili tudi Miami Heat. Na Floridi naj bi bili, po poročanju določenih medijev, najbolj zaintersirani ravno za Chrisa Paula.

Če bi do morebitne menjave res prišlo, bi verjetno to pomenilo, da bi nazaj v Teksas, kjer je že igral v sezoni 2011-12, vrnil Goran Dragić. Poleg Gogija bi morali Heat nato v menjavo vključiti še kakšnega igralca; prvič, ker sicer Houston mogoče ne bi sprejel menjave in drugič, ker sicer bi imeli še več težav z že tako napihnjeno plačilno listo. Paul ima pogodbo podpisano še za tri nadaljnje sezone, kar pomeni, da bo pri 37-ih upravičen do 44 milijonov dolarjev letne plače. Dragić ima sicer možnost, da ne podaljša obstoječe pogodbe za naslednjo sezono, kar pa se ne zdi realna opcija. Tako bo bržkone prost igralec šele naslednje poletje.

Poleg Miamija se med potencialnimi kupci za Paula omenja tudi Charlotte Hornets, kjer je pa tudi težko napisati scenarij, ki bi obema ekipama ustrezal. Za enkrat se zdi, da bo Paul ostal v Houstonu. Zaradi višine njegove pogodbe in starosti se bo stežka katero moštvo odločilo za menjavo.