Dame Time! Portland Trail Blazers vodili vseh 48 minut proti OKC

Rubrika: Liga NBA

Drugi večer končnice je za razliko od prvega postregel izključno z zmagami domačih ekip. Najbolj napeto je bilo v Portlandu, kjer so domači Trail Blazersi ugali Oklahoma City Thunder.

Tako je Damian Lillard že kar v prvi akciji s trojko napovedal kakšen večer bo to za domače mošrvo. Trail Blazersi so redni del končali na tretjem mestu Zahoda, a zaradi nedavne poškodbe prvega centra Jusufa Nurkića vstopajo v prvo rundo kot nefavorizirano moštvo. Portland, ki je lansko leto šokantno izpadel brez zmage proti New Orleansu, tokrat ni zaostajal niti sekunde vseh 48 minut. Ključna koša za zmago v samem zaključku tekme sta prispevala Lillard in Enes Kanter, ki je z 20 točkami in 18 skoki več kot uspešno nadomestil odsotnega Nurkića.

Vsaj do polčasa smo lahko gledali izenačeno tekmo tudi v Bostonu, kjer pa so nato domačini zagrizli v obrambi in Indiana Pacers dovolili le 8 točk v tretji četrtini oziroma 29 v celotnem drugem polčasu. Končni rezultat tekme 84:74 je bil tako rekoč evropski, met obeh ekip je bil krepko pod njunim povprečjem. Odsotnost poškodovanega Victorja Oladipa se nedvomno pozna v napadu Indiane, ki ima omejen arzenal elitnih igralcev. Obeta se trda, defenzivna serija tekem.

Brez možnosti v prvi tekmi so bili Utah Jazz in Detroit Pistons, ki so se spopadli z Rocketsi oziroma Bucksi. Sploh slednji niso dali nikakršnih možnosti Detroitu, ki deluje nebogljeno brez Blakea Griffina. Izključeni Andre Drummond je celo vpisal rekordno slab večer, saj je v 26-ih minutah, kolikor je velikan preživel na parketu, Milwaukee dosegel, reci in piši, 45 točk več. Predhoden rekord končnice je bil v rokah Draymonda Greena z -43. Na strani domačinov je blestel Giannis Antetokounmpo z 24 točkami v zgolj 23 minutah kolikor mu je namenil trener Mike Budenholzer. Bucksi letos ciljajo na finale lige NBA. Nekdo bi moral to povedati Drummondu, ki je ob Antetokounmpovem metu za tri v drugem polčasu zgolj zamahnil, češ da tega Grk pa že ne bo zadel.

Neustavljiv je bil tudi drugi kandidat za najkoristnejšega igralca rednega dela lige NBA James Harden. 29 točk, 10 asistenc in 8 skokov v 33-ih minutah je bilo dovolj za gladko zmago nad Utah Jazz. Z izjemo prvih treh minut, Jazz niso imeli možnosti za presenečenje. “V napadu je Harden tako dober, da mi je vse skupaj kar smešno. Ne vem, kaj lahko storiš, da ga lahko zaustaviš. Skušajo mu postaviti past, toda on jih takoj prelisiči,” je po tekmi dejal trener Houstona Mike D’Antoni. Nedvomno je enakega mnenja tudi klop Utaha.


Liga NBA sinoči

Boston Celtics – Indiana Pacers [1:0]
84:74
Irving (7 asistenc) in Morris po 20; Joseph 14, Bogdanović 12.

Portland Trail Blazers – Oklahoma City Thunder [1:0]
104:99
Lillard 30, McCollum 24; George 26 in 10 skokov, Westbrook 24, 10 skokov in asistenc.

Milwaukee Bucks – Detroit Pistons [1:0]
121:86
Antetokounmpo 24 in 17 skokov, Hill 16; Kennard 21, Drummond (12 skokov) in Jackson po 12.

Houston Rockets – Utah Jazz [1:0]
122:90
Harden 29, 10 asistenc in 8 skokov, Gordon 17; Gobert 22 in 12 skokov, Mitchell 19.


Liga NBA jutri

Philadelphia 76ers – Brooklyn Nets (02:00) [0:1]

Golden State Warriors – Los Angeles Clippers (04:30) [1:0]