Trenerske rošade v Kaliforniji

Rubrika: Liga NBA

Medtem ko sta se moštvi Golden State Warriors in Los Angeles Clippers že spopadli v prvem krogu končnice, se preostali kalifornijski ekipi že pripravljata na sezono 2019/20. Sacramento Kings in Los Angeles Lakers, deveto- in desetouvrščena ekipa zahodne konference, so se že poslovili od trenerjev.

Los Angeles Lakers se tako po odhodu Magica Johnsona z mesta vodje košarkaških operacij, poslavljajo še od Lukea Waltona. Slednji ni izpolnil pričakovanj in odhaja s klopi potem, ko se Lakersom z LeBronom Jamesom na čelu ni uspelo uvrstiti niti v končnico in so sezono končali z razmerjem med zmagami in porazi 37-45. Kot vse kaže pa bo Walton ekspresno dobil novo zaposlitev v ligi NBA in zasedel izpraznjeno mesto na klopi Sacramento Kings.

Če je bila odpoved Waltona pričakovana, pa tega ne moremo reči za Davea Joergerja, ki je z mlado ekipo Kingsov presegel pričakovanja in zbral 39 zmag ter ostal izven končnice. Očitno je športni direktor Sacramenta Vlade Divac ocenil, da je Walton pravi človek za takšno nalogo. Divcu, ki je šest let preživel v dresu Kingsov, je bila minuli teden podaljšana pogodba do leta 2023.

Iz Staples Centra medtem prihajajo novice, da naj bi bila dva glavna kandidata za mesto glavnega trenerja – nekdanji trener New Orleans Pelicans Monty Williams in pa LeBronov stari prijatelj in nekdanji trener Cleveland Cavaliers Ty Lue.