Ex-evroligaš okrepil Šenčur

Rubrika: Liga Nova KBM

 

Po zgodovinski uvrstitvi v finale pokala Spar so se v vrstah Šenčurja Gorenjske gradbene družbe okrepili na mestu organizatorja igre. Ob bok izkušenemu Miljanu Pavkoviću bo, vsaj do konca sezone, igral črnogorski košarkar, 33le-tni Ivan Koljević.

 

Koljević je do mladincev igral v Lovčenu, potem pa prestopil k podgoriški Budučnosti, kjer je že kot najstnik nastopil v Evroligi. Bil je standarden reprezentant Srbije v vseh mlajših kategorijah, sodeloval je tudi v nekaj akcijah reprezentance Črno Gore (2009 in 2011). Kot mladi igralec je veljal za enega najbolj obetavnih košarkarjevv Evropi (generacija Erazma Lorbka in Saše Vujačiča). Iz Budučnosti je odšel k Olimpiakosu, kjer je osvojil grški pokal in prvenstvo, kasneje pa nadaljeval v Španiji pri Bilbau in v Litvi pri Lietuvosu Rytasu. V zadnjih petih sezonah je Ivan igral v Ukrajini in Iranu. V zadnji sezoni je bil pri moštvu Shahrdary Kashan najboljši strelec s povprečjem 23 točk (3,3 trojke na tekmo + 5,3 podaje). Odličen strelec in izkušen organizator si je zaželel vrnitve v domovino, kjer je za domači Lovčen zaigral na dveh tekmah druge lige ABA, in to zelo dobro. Prav Koljević je prevagal na tekmi proti Krki, ko je deset sekund pred koncem zadel trojko za zmago črnogorske ekipe.

Pri Šenčurju GGD, edinem gorenjskem prvoligašu, ki letos podira lastne rekorde (finale pokala Spar, četrti po rednem delu lige Nova KBM) so začutili težave pri organizaciji igre, saj je bilo celotno breme na plečih Mijana Pavkovića. Slednji sicer delo opravlja odlično, a bržkone ni igralca, ki bi lahko vodil ekipo 40 minut vsako tekmo. Šenčur GGD letos igra odlično, a za tri tekmovanja je očitno igralskega nabora premalo. Trener Rade Mijanović je pojasnil nakup: »Od 3. januarja igramo brez poškodovanega Jana Novaka, katerega poškodba trebušne stene se bo očitno malce podaljšala. V januarju smo, kljub odsotnosti Pavkovića, igrali dobro in dosegli vse te rekordne uvrstitve in to le z mladim in neizkušenim Gregom Sajevicem, ki ima, ne glede na slabšo finalno tekmo pokala Spar, veliko potenciala. Zdaj gre zares in vse ekipe so se, prej ali zdaj, okrepile. Če želimo igrati v takšnem ritmu in uspešno nadgraditi naše taktične zamisli, potrebujemo pomoč pri organizaciji igre. Ivana Koljevića poznam že dolgo. On predstavlja nesporno kakovost in je v najboljših košarkarskih letih.«

Šenčurjani so z odliko končali letošnje nastope v pokalu Spar, v nadaljevanju jih čaka Liga za prvaka (3.marec v gosteh proti Rogaški) kot tudi četrtfinale tekmovanja Helios Alpe Adria pokal.