Večni derbi od 19. ure dalje v vaši dnevni sobi!

Rubrika: Liga Nova KBM

V četrtek bo na sporedu prva tekma 11. kola Lige Nova KBM. Ob 19.00 bo Petrol Olimpija na domačem parketu gostila moštvo Krke. Tekmo si bo mogoče ogledati v spletnem prenosu na kzs.si. Preostali štirje obračuni 11. kola bodo na sporedu v soboto.

Liga Nova KBM, 11. krog, 21.12.
Petrol Olimpija – Krka (19.00)

V četrtek bosta z derbijem 11. kolo Lige Nova KBM odprli ekipi Petrol Olimpije in Krke. Moštvi sta se v državnem prvenstvu letos že pomerili, v drugem kolu so se visoke zmage veselili Ljubljančani. Košarkarji Olimpije so trenutno na drugem mestu prvenstvene lestvice s šestimi zmagami in tremi porazi, Krka pa je na sedmem mestu s štirimi zmagami, petkrat pa so bili Novomeščani neuspešni. Prenos srečanja bo na kzs.si.

MVP prejšnjega kola DP, Devin Oliver, je najboljši strelec Olimpije v tej sezoni (povprečje 16,3 točke na tekmo). Pri Krki je najučinkovitejši Maj Kovačevič (14,3 točke na obračun).

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Gašper Okorn, trener Petrol Olimpije:
“Krka je v zadnjem času v dobri formi, kar kažejo tudi rezultati v regionalni ligi, kjer zaseda prvo mesto. Od začetka sezone so napredovali, zato nas v Stožicah čaka zanimiva tekma. Srečanje želimo izkoristiti kot predpripravo za obračun s Cibono.”

Simon Petrov, trener Krke:
Olimpija igra konstantno dobro skozi celo sezono. Nas so na našem parketu prepričljivo premagali, a se počasi dvigujemo v formi in bomo skušali iztržiti, kar se bo dalo.