Irving in Thomas zamenjala kluba

Rubrika: Liga NBA

Ponoči se je v ligi NBA zgodila velika menjava med Clevelandom in Bostonom. Kyre Irving, ki je na začetku poletja zahteval menjavo kluba, bo v prihodnji sezoni igral v Bostonu, v menjavi pa v nasprotno smer potujejo Isaiah Thomas, Jae Crowder, Ante Žižić in izbor na draftu leta 2018.
Menjava je dokaj presenetljiva, saj gre za menjavo med kluboma, ki sta se srečala v finalu vzhodne konference, kar se običajno ne dogaja.
Boston je za Irvinga plačal visoko ceno, saj so v Cleveland poleg treh košarkarjev poslali prvi izbor na naslednjem draftu, ki je bil prej v lasti Brooklyna in za katerega se pričakuje dokaj visoko mesto na naslednjem naboru košarkarjev.


Irving velja za enega najboljših organizatorjev igre v ligi, Thomas pa je imel lani sanjsko sezono, ko se je prelevil v All Star igralca in statistično gledano enega najučinkovitejših igralcev v ligi. Proti koncu sezone se je poškodoval, končnico je tako odigral s poškodbo kolka, ki pa naj bi bila kmalu sanirana. Naslednje leto se Thomasu izteče pogodba, pričakovati je drastično povišanje njegove plače, kar je bil tudi eden izmed razlogov, da ga je Boston poslal v Cleveland.
Na menjavo se je odzval tudi LeBron James, ki se je zahvalil Irvingu za tri leta skupnega igranja.


Moštvi se bosta prvič srečali že na otvoritvi sezone 17. oktobra v Clevelandu.