Teodosić končno v ligo NBA

Rubrika: Liga NBA

Kar nekaj je bilo ugibanj ali se bo košarkar, ki velja za najboljšega podajalca ali pa celo za najboljšega igralca v Evropi, končno podal v najmočnejšo ligo na svetu. In zgodilo se je – srbski reprezentant in sedaj že nekdanji član moskovskega CSKA, Miloš Teodosić, je po novem član moštva Los Angeles Clippers.

Potem, ko so ga v svoje vrste vabili številni klubi, še najbolj sta se omenjala Chicago in Minessota, se je Teodosić pri 30 letnih odločil, da košarkarsko pot nadaljuje pri Clippersih, od katerih se je pred dnevi poslovil zvezdnik George Paul.

Srb bo z dvoletno pogodbo pospravil 12,3 milijona ameriških dolarjev, kar je skoraj je pravzaprav nekoliko manj, kot pa so mu pri CSKA ponudili, če bi v Moskvki ostal naslednje tri sezone (13.7 milijona ameriških dolarjev).

Teodosić, ki se v Evropi lahko pohvali z naslovom MVP Evrolige 2009/2010, naslovom prvaka Evrolige 2016/2017, ter srebrnimi medaljami iz EuroBasketa 2009,  iz svetovnega prvenstva 2014 in iz Ria 2016, je v lanski sezoni Evrolige v povprečju dosegal 16.3 točke in 6.5 podaje na tekmo.

Da pa bo imel Teodosić v Los Angelesu še evropsko družbo, je poskrbela še ena okrepitev Clippersev in sicer Italijan Danilo Gallinari, ki je s Clipperski podpisal tri letno podogdbo vredno 65 milijonov dolarjev.