Kastrati in Morina za Kosovo? V sredo dan D!

Rubrika: Tuje reprezentance

Danes ali jutri bo jasno, ali bosta Erjon Kastrati in Gezim Morina menjala svoje košarkarsko državljanstvo! Jutri, v sredo, 21.6., mora na sedež Svetovne košarkarske organizacije Fibe romati vsa potrebna dokumentacija. Vključno s slovensko privolitvijo, da dovoli Erjonu in Gezimu, da zaigrata za svojo domovino. Kot smo še uspeli izvedeti, Fiba ne bo delala težav. Zdaj je na predstavnikih slovenske in kosovske košarkarske zveze. Po naših podatkih so pogajanja v teku.

Našel ju je Janjić

Spomnimo – prištinski časnik Koha Ditore je poročal, da si Kosovo prizadeva, da v svoje vrste pridobi rojaka Kastratija in Morino, ki sta svoj drugi dom in košarkarski napredek našla prav v Sloveniji. Kamor ju je pripeljal Dragan Janjić, nekdanji skavt Olimpije, danes pa skavt San Antonia.

Nekaj bo treba plačati

22-letni Kastrati je minulo sezono sklenil v Krki, 24-letni Morina v Sixt Primorski. Oba sta pristala, da bi zaigrala za Kosovo, ki pa bo moralo nekaj plačati za uslugo, ki jo bo storila Košarkarska zveza Slovenije.

Predkvalifikacije za SP 2019

Kosovsko reprezentanco od 2. avgusta pa do 19. avgusta čakajo posebne predkvalifikacije za kvalifikacije za SP 2019. V družbi Makedonije in Estonije se bodo borili za 1. mesto in napredovanje. S Kastratijem in Morino jim bo lažje!