Slovenke danes v Trbovljah proti svetovni velesili

Rubrika: Ženska košarka

Slovensko žensko člansko reprezentanco v petek čaka prva prava domača preizkušnja pred evropskim prvenstvom. Slovenke bodo v Trbovljah ob 20.30 gostile izbrano vrsto Turčije. V soboto se bodo izbranke Damirja Grgića pomerile še s Poljakinjami. Prenos tekme si lahko ogledate na Šport TV in kzs.si.

Slovenke so uvodna tri pripravljalna srečanja opravila z odliko. Na prvih dveh preizkušnjah so dvakrat ugnale Madžarke, v torek pa so bile na zaprti tekmi boljše še od turške izbrane vrste. Na omenjenem srečanju so naše košarkarice slavile zmago s 23 točkami razlike, ekipi pa nista nastopili v najmočnejših postavah. V tem tednu so slovenske košarkarice trenirale v Laškem, poleg tekme s Turčijo pa se bodo v soboto pomerile še s Poljakinjami.

Turkinje se trenutno nahajajo na sedmem mestu svetovne jakostne lestvice. Nastopile so na šestih evropskih prvenstvih, leta 2011 pa so na omenjenem tekmovanju osvojile bronasto medaljo. Leta 2014 so na svetovnem prvenstvu osvojile četrto mesto, na zadnjem velikem tekmovanju (Eurobasket 2015) pa so zasedle peto mesto. Na letošnjem evropskem prvenstvu se bodo v prvem delu srečale z reprezentancami Belorusije, Italije in Slovaške.

Slovenska reprezentanca se pripravlja na svoj prvi nastop na evropskem prvenstvu, kjer se bo v skupini C pomerila z reprezentancami Francije, Grčije in Srbije. Evropsko prvenstvo bo med 16. in 25. junijem potekalo na Češkem, Slovenke bodo svoje tekme igrale v Pragi.

Pripravljalna tekma, članice, 26.5.
Slovenija – Turčija (20.30) (prenos za Šport TV in kzs.si)

Izjava selektorja Damirja Grgića pred tekmo s Turčijo:
“Čaka nas prvi pravi izpit pred domačo publiko. Naredili bomo vse, da se prikažemo v najboljši luči. Pričakujem tudi reakcijo svojih igralk, saj nastopamo proti eni izmed najboljših ekip na svetu. Upamo na bučno podporno naših navijačev.”

Izjava kapetanke Maje Erkić pred tekmo s Turčijo:
“Pričakujem, da bomo na tem srečanju že bolj uigrane, saj je za nami že ciklus in pol priprav. Na treningih smo začeli delati na obrambi. Upam, da se bodo prvi sadovi pokazali že na tekmi proti Turčiji. Vse navijače vabim, da nas v čim večjem številu podprejo na prvi domači preizkušnji.”