Helios Sunsi in Primorska brez večjih težav

Rubrika: Liga Nova KBM

Z dvema sobotnima obračunoma se je nadaljevalo 11. kolo Lige Nova KBM. V Portorožu so do zmage prišli košarkarji Helios Suns (52:81), Sixt Primorska pa je pred domačimi gledalci ugnala Terme Olimia Podčetrtek (92:72).

Liga Nova KBM, 11. krog, 17.12.
Portorož – 
HELIOS SUNS 52:81 (10:29, 14:12, 14:16, 14:24)
(Besedić 18, Borse 12; Kovačevič 18, Jones 17 (8 skokov))

Košarkarji Helios Suns so zabeležili sedmo zmago v Ligi Nova KBM in Portorožu zadali sedmi zaporedni poraz.

Gostitelji so v prvih desetih minutah dosegli vsega štiri koše iz igre in si nabrali že skoraj dvajset točk zaostanka, nekoliko bolje pa so nato odigrali v nadaljevanju, predvsem v drugi in tretji četrtini.V zadnjih desetih minutah je Helios Suns vendarle še malce pohodil plin na prišel do relativno visoke zmage.

Gostujoči trener Jakša Vulić je priložnost ponudil vsem razpoložljivim igralcem – premierni nastop in prvi točki v Ligi Nova KBM je dosegel Nejc Klavžar, najbolj pa sta bili razpoloženi zadnji okrepitvi Maj Kovačevič (18 točk, trojke 4:8) ter Marcel Jones (17 točk, 8 skokov). Na drugi strani je v oslabljeni zasedbi Portoroža izstopal Jure Besedič (18).

Medtem ko bo Portorož do konca koledarskega leta odigral le še eno tekmo – v sredo, 21. decembra, doma z Zlatorogom, bodo Domžalčani še dvakrat stopili na parket. V sredo jih najprej čaka evropska preizkušnja v Frankfurtu, 30. decembra pa še gostovanje v Novem mestu.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Konstantin Subotić, Portorož: “Fantom nimam kaj očitati. Zadovoljen sem, da so se borili po svojih najboljših močeh. Nasproti nam je stala izredno kakovostna ekipa Heliosa, ki je pokazala zares profesionalen odnos in tako zasluženo slavila. Mi smo kljub visokem porazu pokazali nekaj dobrih stvari, naša naloga pa je, da še naprej trdo delamo. Gostom bi na tem mestu čestital za zasluženo zmago.“

Jakša Vulić, Helios Suns: Naredili smo to, po kar smo prišli v Portorož. Vesel sem, ker smo lahko nekaj igralcev odpočili ter dali možnost tudi obema mladincema. Našim fantom čestitam za zmago, Portorožu pa želim, da čim prej reši težave, s katerimi se sooča.

SIXT PRIMORSKA – Terme Olimia Podčetrtek 92:72 (27:13, 26:18, 18:15, 21:26)
(Sanadze 18, Kosi 13; Strnad (6 podaj) in Julević (7 skokov) po 13)

Sixt Primorska je dosegla novo zmago pred domačimi gledalci. Z njo se je znova povzpela med prvih šest ekip, ki bodo tekmovanje marca nadaljevale v ligi za prvaka. O njej pa že nekaj časa ne razmišljajo v Podčetrtku, kjer so premierno sezono v elitni slovenski druščini odprli z zmago, nato pa nanizali devet porazov.

Tekma je bila odločena zelo hitro. Varovanci Aleksandra Sekulića so že v prvem delu postavili trde temelje za končno zmago (53:31), v drugem polčasu pa kljub pobudi gostov uspešno ubranili priigrano prednost. Boris Zrinski je tako zapustil Obalo z znosnim porazom in s štirimi igralci z dvomestnim številom točk. Pri Sixt Primorski je prvi strelec Lige Nova KBM Gruzijec Duda Sanadze dosegel 18 točk.

Koprčani bodo 22. decembra gostili LTH Castings, Podčetrtčane pa dan prej čaka lokalni derbi proti Rogaški.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Aleksander Sekulič, Sixt Primorska: Odigrali smo kvalitetno srečanje proti dobremu nasprotniku, ki je nesrečno izgubil nekaj tekem. Povsem nezasluženo ima na kontu samo eno zmago. Mi smo – vsaj v prvem polčasu – izkoristili svoje kvalitete in prednosti ter tekmo brez večjega napora pripeljali do konca.

Boris Zrinski, Terme Olimia Podčetrtek: “Slabo smo začeli in zaradi tega nekako izgubili ritem. V drugem delu smo pokazali pravi obraz, več želje in več borbenosti, žal pa je bila razlika iz prvega dela previsoka. Domačemu moštvu bi čestital za zmago.“