Litovec blesti v ljubljanski študentski ligi

Rubrika: Študentska liga

Včeraj se je nadaljevalo tekmovanje v SPALDING UKL 2016/17 in sicer smo videli tekme v moških skupinah C, D in A. Kot zanimivost velja omeniti, da smo tokrat spet videli zelo kakovostne, predvsem pa izenačene tekme, kjer je izstopal Litvanec Ražukas.

Skupina C (moški):
FAKULTETA ZA KEMIJO IN KEMIJSKO TEHNOLOGIJO – Veterinarska fakulteta/Akademija za likovno umetnost in oblikovanje  20:0
Združene ekipe VF/ALUO zaradi pomanjkanja igralcev ni bilo na tekmo, zato je bila ta registrirana z 20:00 za »kemike«.

EKONOMSKA FAKULTETA – Fakulteta za elektrotehniko 44:42
(Panič 18, Štih 10,Tarman 6;  Gonza 12, Verčko 10, Škrlj 6)

»Ekonomisti« so pred tekmo po rezultatih sodeč veljali za absolutne favorite. Vendar danes so prišli do sedaj brez njihovih najboljših igralcev – Kovačevića in Gabrovška – in to se jim je na igrišču zelo poznalo. »Električarji« so to hitro uvideli in se še bolj srčno borili. Tako smo na začetku gledali zelo izenačeno tekmo, saj se je prva četrtina končala neodločeno. V drugi četrtini so prednjačili »električarji«. Študentje z EF so se branili s consko obrambo, kar so »električarji« z višjimi igralci vešče izkoriščali in polčas dobili z desetimi točkami razlike. V tretji četrtini so se »ekonomisti« le zbrali, v obrambi prešli na mož-moža obrambo in počasi zmanjševali razliko. Tretja četrtina se je tako končala le še s tremi točkami razlike v korist »električarjev«. Tako se je v zadnji četrtini odvijala borba za vsako žogo in v izenačeni končnici so bili spretnejši in tudi srečnejši študentje z

EF in dvoboj dobili z dvema točkama razlike.

Lestvica v skupini C (moški): Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo 6, Ekonomska fakulteta, Fakulteta za elektrotehniko ter Fakulteta za računalništvo in informatiko 5, Veterinarska fakulteta/Akademija za likovno umetnost in oblikovanje 2 (-1);

Skupina D (moški):

Fakulteta za matematiko in fiziko – FILOZOFSKA FAKULTETA 40:54
(Žurič 12, Vavdi 11, Jazbec 8; Jovović in Heco 16, Fortič 12)

Favoriti te tekme »filozofi« so svojo premoč dokazali tudi na igrišču. Svojo premoč so uveljavljali zlasti s skoki pod obema obročema. Taka igra jim je prinesla veliko dodatnih napadov iz katerih so počasi dosegali točke in skozi celotno srečanje večali razliko. Nekaj minut do konca tekme so »filozofi« vodili že z 18 točkami razlike. V sami končnici so študentje s FF malce popustili, vendar na koncu zanesljivo zmagali.

FAKULTETA ZA UPRAVO – Pravna fakulteta 56:40
(Hojč 25, Dežman 11, Sajevic 9; Ražukas 28, Kolenc, Urankar in Stegel 4);

Aktualni prvaki »upravniki« so tokrat naleteli na izjemno razpoložene »pravnike«. Prvo četrtino so študentje s PF dobili z osmimi točkami razlike. Izstopal je Litovec Ražukas. V drugi četrtini so se aktualni prvaki le ogreli, v obrambi omejili koše Ražukasa in polčas se je končal le s točko razlike v korist študentov s PF. V nadaljevanju so študentje z FU nadaljeval z dokaj učinkovito igro in počasi in zanesljivo mleli svojega nasprotnika in na koncu rutinirano tekmo pripeljali do nove zanesljive zmage.

Lestvica v skupini D (moški): Fakulteta za upravo 4, Filozofska fakulteta ter Pravna fakulteta 3, Fakulteta za matematiko in fiziko 2.

Skupina A (moški):

ZDRAVSTVENA FAKULTETA – Biotehniška fakulteta 61:50
(Tepič 21, Jesih 17, Palčič 11; Bahor 14, Brvar 12, Frbežar 9)

Zadnja tekma večera je potekala med »zdravstveniki« in »biotehnologi«. Pričakovali smo dokaj izenačeno tekmo, vendar so »zdravstveniki« izkoristili odsotnost Podgornik Milosavljevića in tekmo rutinirano in zanesljivo pripeljali do nove zmage.

Lestvica v skupini A (moški): Zdravstvena fakulteta 6, Fakulteta za šport, Biotehniška fakulteta ter Fakulteta za arhitekturo 4, Fakulteta za farmacijo 3.

Vse informacije z zvezi s tekmovanjem v SPALDING UKL 2016/17 na URADNI SPLETNI STRANI.