Med tekmama v Skopju bi radi drago prodali kožo v Valenciji

Rubrika: Eurocup

Union Olimpijo danes ob 20.30 v Valenciji čaka tekma 4. kroga 7Days EuroCup. Nasprotnik bo favorizirana ekipa Valencije, ki v prvem krogu visoko premagala Ratiopharm Ulm 95:58, v drugem pa izgubila s Hapoelom 81:77. V španskem prvenstvu imajo po petih krogih štiri zmage in en poraz. Srečanje bo v neposrednem televizijskem prenosu na Šport TV.

olimpija01

Med dvema skopskima tekmama

Olimpija ni imela veliko časa za počitek. Po nedeljski tekmi, ki se je končala nekaj pred enajsto zvečer (zmaji so ugnali Karpoš Sokole), so bili Ljubljančani ob enih že na skopskem letališču, potem pa so prek Amsterdama in Beograda potovali v Španijo. Štab trenerja Gašperja Okorna bo tekmo izkoristil za razbijanje monotonije med dvema tekmama v Skopju. Naključje je hotelo, da se zasedba po obračunu v Španiji spet vrača v kraje Aleksandra Velikega. V 8. krogu Lige ABA ekipa iz Stožic gostuje pri MZT-ju.

Pokal EuroCup, 4. krog, 2.11.
Valencia – Union Olimpija (20.30)

Gašper Okorn, trener Uniona Olimpije: “V Valencio potujemo razbremenjeni po pomembni zmagi v Ligi ABA. Tekma, z renomirano ekipo in kupom zvezdnikov, je nagrada za igralce. Verjamem, da se bodo borili in prikazali največ kar so v tem trenutku sposobni, mlajši pa pridobili pomembne izkušnje.”

Spoštovanja vredna ekipa

Valencia ima vrhunsko ekipo, ki se izvrstno drži v španski ligi – danes zaseda 4. mesto z identičnim izkupičkom kot Barcelona (4 zmage, 1 poraz). V evropskem pokalu ima polovičen izkupiček . Zmago in poraz. Trener ekipe je Pedro Martinez, ton igri pa daje peterica: Antoine Diot (8.2 točke, 5 podaj), Rafael Martinez (9.4 točke), Bojan Dubljević (14.8 točke, 4.8 skoka), Američan Luke Sikma (9 točk, 6.2 skoka) in Fernando San Emeterio (9.4 točke, 3.6 skoka).