Tajfun ima težave: “Upam, da se s prihodom novega trenerja to spremeni!”

Rubrika: Liga Nova KBM

Laščani niso imeli težkega dela s Tajfunom, Rogaška pa je v zadnji sekundi porazila Primorce. Svoje misli pa so strnili vsi štirje trenerji.

Aleksander Sekulić, trener Primorske:
“Tekmo smo začeli precej v krču in napadalno zelo zadržano. Uspešen začetek sezone je očitno na nas naredil pritisk. Pred precej gledalci smo bili neprecizni in neprepričljivi v napadu. Ko smo tremo prebrodili smo se sprostili v napadu in odigrali dobro, učinkovito, vendar smo v zadnjih petdesetih sekundah prejeli 4 trojke. To je Rogaški prineslo zmago. Kljub temu lahko fantom čestital za borbenost, če bi bili nekoliko bolj izkušeni bi imeli večje možnosti, da tekmo obrnemo sebi v prid.”

Damjan Novakovič, trener Rogaške:
“Do zadnjih petih minut zadnje četrtine smo nadzorovali potek srečanja, nato pa smo domačim dovolili, da se približajo. Zbrali smo se in po zadeti trojki Tadeja Fermeta iz zelo težkega položaja slavili pomembno zmago.”

Aleš Pipan, trener Zlatoroga:
“Končna zmaga je visoka, a to nikakor ne pomeni, da smo se do nje dokopali po lahki poti. Fantje so na igrišču prikazali največ, česar so sposobni. V nekaterih trenutkih tekme smo še imeli manjša nihanja in zato iz rok izpustili visoko prednost. Kljub temu smo z osredotočeno igro in dobrim skokom premagali Šentjurčane. Ti niso tako slaba ekipa kot to kaže trenutno stanje na lestvici. Prepričan sem, da se bodo pobrali in v prihodnje zaigrali veliko bolje. Našo statistiko na tej tekmi kazi le veliko število izgubljenih žog, kar se na naslednjih preizkusih ne sme ponavljati.”

Robi Ribežl, trener Tajfuna:
“Čestitke domačinom za zmago. Naša ekipa danes na parketu ni pokazala ničesar. Pokazal se je karakter igralcev in upam, da se v bodoče s prihodom novega trenerja to spremeni.”