VIDEO: Strelski dvoboj Dragić in Šarića na koncu pripadel Hrvatu

Rubrika: Liga NBA

V Ligi NBA so se na zadnji dan predsezone med seboj pomerili košarkarji Miami Heat in Philadelphia 76ers. Obe moštvo v tej sezoni začenjata novo obdobje v zgodovini franšize, Miami brez Dwyanea Wadea, Philadelphia pa z Benom Simmonsom, prvim izborom na letošnjem naboru Lige NBA, v petek pa sta na tekmi zablestela dva košarkarja iz področja nekdanje Jugoslavije.

Medtem, ko Dario Šarić vstopa v svojo prvo sezono Lige NBA, je za Goranom Dragićem izjemna kariera v najmočnejši ligi na svetu. V petek sta si stala nasproti v American AirlinesAreni, oba pa sta prikazala zelo dobri predstavi.

Ljubljančan je dosegel 17 točk, ob tem pa iz igre zadel pet od šestih metov za dve točki, izjemno natančen pa je bil tudi pri prostih metih. Zgrešil je namreč le enega od osmih prostih metov. Svojemu strelskemu izkupičku je dodal še sedem podaj in pet skokov, med drugim pa je podelil tudi dve blokadi.

https://www.youtube.com/watch?v=TttBpTkhf4U

Talentirani Šarić je na parketu preživel 29 minut, in v tem času vknjižil 19 točk ter zbral sedem skokov. Ukradel je eno žogo in enkrat uspešno blokiral nasprotnikov met. Ob tem je zadel enega izmed treh metov za tri točke, toliko bolj natančen pa je bil pri metih za dve točki (7/11).

https://www.youtube.com/watch?v=dnxEXKURQL0