Bo Navarro postavil rekord?

Rubrika: Tuje reprezentance

Španski reprezentančni branilec in eden najboljših evropskih košarkarjev Juan Carolos Navarro je v enem od intervjujev za španski RAC1 dejal, da si kljub temu, da bo prihodnje leto dopolni 37 let, želi zaigrati na Eurobasketu 2017.

Navarro
Želja za igranje v reprezentančnem dresu pri Navarru sicer ni bila nikoli vprašljiva, je pa motiv še toliko večji, saj bi z igranjem na Eurobasketu namreč podrl tudi rekord legendarnega španskega košarkarja in zvezdnika Barcelone Juana Antonia San Epifania. Epi je v svoji karieri, v kateri je od leta 1979 pa do leta 1995 igra za Barcelono, za Španijo zbral kar 239 nastopov, s tem pa je tudi aktualni rekorder po številu nastopov.

Epi
Epi je za furijo zbral 239 nastopov

Navarro, ki je do danes zbral 237 reprezentančnih nastopov (enega manj je vpisal Filipe Reyes) je v intervjuju dejal: »Kljub letom je še prekmalu, da bi delal kakršnekoli zaključke glede igranja v reprezentanci. Tudi Pau Gasol še pušča možnosti za igranje, sam pa tudi nikoli nisem naznanil, da sem zaključil z igranjem za reprezentanco. Vse je odvisno kako se bo končala prihajajoča sezona, si pa zagotovo želim zaigrati na Eurobasketu. Epijev rekord je zame zagotovo velika motivacija, prav tako pa si želim tudi dobre sezone z Barcelono, s katero si želim osvojiti naslove. Če se bom po koncu sezone počutil dobro in me bo selektor želel, se bom zagotovo odzval vabilu.«