Slovenija U20 brez kalkulacij proti evropskemu prvaku

Rubrika: Mlajše selekcije

Na evropskem prvenstvu divizije A bo moška reprezentanca v torek odigrala zadnjo tekmo skupinskega dela tekmovanja. V zadnjem, tretjem kolu prvega dela se bodo Slovenci pomerili z branilci naslova evropskega prvaka, reprezentanco Srbije. Dvoboj se bo začel ob 15.15 po slovenskem času.

1907_u20

Rabijo zmago

V skupini C je pred zadnjim tekmovalnim dnem v prvem delu evropskega prvenstva še vse odprto. Vse štiri reprezentance, Ukrajina, Latvija, Slovenija in Srbija, imajo na svojem računu eno zmago in en poraz. Za boljše izhodišče pred nadaljevanjem prvenstva slovenska reprezentanca na tekmi s srbsko potrebuje zmago.

Dan D na letošnjem evropskem prvenstvu bo peti dan prvenstva, ko se bo za uvrstitev med najboljših osem reprezentanc oziroma izpad v boje za razvrstitev, udarilo vseh 16 reprezentanc. Skupina C se pred odločilnimi boji križa s skupino D, v kateri nastopajo reprezentance Češke, Italije, Švedske in Belgije.

2:3

Z reprezentanco Srbije se je slovenska reprezentanca na evropskih prvenstvih U20 pomerila petkrat. Nazadnje sta se moštvi udarili leta 2014 na evropskem prvenstvu na grški Kreti, zmago s 73:61 pa so takrat slavili Srbiji. To je bila hkrati tretja zmaga na petih medsebojnih dvobojih Slovenije in Srbije.

Obe reprezentanci sta na letošnjem prvenstvu na uvodnih dveh tekmah enkrat zmagali, in doživeli en poraz. Srbi so na uvodni tekmi premagali Latvijo, na drugi tekmi pa visoko izgubili proti Ukrajini. Srbija je na lanskem prvenstvu v Lignanu Sabbiadoru v velikem finalu premagala Španijo, letos pa na Finskem brani naslov evropskega prvaka.

EP A divizije, U20, 3. krog, 19.7.
Slovenija – Srbija (15.15)

Aleksander Sekulič, glavni trener moške reprezentance U20:
Stanje v naši skupini je zelo zanimivo in po vsej verjetnosti bo tako tudi na obeh tekmah zadnjega kola prvega dela prvenstva. V tekmo vstopamo brez kalkulacij in mislimo le na zmago. Zavedamo se kvalitet Srbije in naša naloga je, da jih čim bolj omejimo, še najbolj igro po globini in napadalni skok. Potrebno bo odgovoriti na njihovo čvrsto igro v obrambi z odločnostjo in energijo, ki nas je krasila na obeh tekmah na letošnjem prvenstvu.