Golden State Warriorsi po paradi trojk le še zmago oddaljeni od novega naslova prvaka

Rubrika: Liga NBA

Košarkarji Golden State Warriors so le še zmago oddaljeni od ubranitve naslova prvak Lige NBA. Na četrti tekmi finalne serije so Bojevniki s 108:97 ugnali Cleveland Cavalierse, in v zmagah povedli s 3:1. Drugi zaporedni naslov prvaka Lige NBA lahko Golden State osvoji že v ponedeljek, ko bodo imeli Warriorsi na domačem parketu v Oracle Areni prvo, od dveh zaključnih žogic.

Po zelo slabih prestavah na uvodnih treh tekmah, ko je skupno dosegel le 48 točk, se je na četrti tekmi razigral dvakratni najkoristnejši igralec Lige NBA, Stephen Curry, in dosegel 38 točk. Klay Thompson je k zmagi dodal 25 točk. Na drugi strani je Curryju odlično pariral Kyrie Irving, in tekmo zaključil s 34 točkami, LeBron James pa je vknjižil 25 točk, 13 skokov in devet podaj. Superzvezdnik Clevelanda je na svoj račun vpisal tudi sedem izgubljenih žog. V postavo Cavsov se je vrnil Kevin Love, tekmo začel na klopi, in jo zaključil z 11 točkami.

Golden State, ki je redni del sezone zaključil z rekordnimi 73 zmagami, lahko v ponedeljek v Oaklandu postane sedma franšiza v zgodovini Lige NBA, ki bi ji uspelo ubraniti naslov prvaka. Uvodni dve tekmi, ki sta jih moštvi odigrali v Oracle Areni, so košarkarji Golden Statea dobili s skupno razliko 48 točk.

Zmago na četrti tekmi so si Warriorsi priigrali v zadnji četrtini, ko so izkoristili, da Cavsi v obdobju sedmih minut niso dosegli koša iz igre. Pri vodstvu Golden Statea z 88:84 je najprej Curry žogo uspešno položil v obroč, nato pa je Harrison Barnes dodal trojko, s katero je utišal več kot 20.000-glavo množico v Quicken Loans Areni v Clevelandu.

Thompson je zadel štiri mete za tri točke, Curry jih je zadel tri, Golden State pa je tekmo zaključil s 17 zadetimi meti za tri točke, in tako postavil nov rekord finalnih serij Lige NBA.

https://www.youtube.com/watch?v=24P-ZCbfGII

Liga NBA, finale, 4. tekma, 10. 6.:

Cleveland – GOLDEN STATE 97:108 (28:29, 27:21, 22:29, 20:29) [1:3]
(Irving 34, James 25 (13 skokov, 9 podaj); Curry 38 (6 podaj, 5 skokov), Thompson 25)

[] – V oglatem oklepaju je zapisan rezultat v zmagah. Igrajo na štiri dobljene tekme po sistemu 2-2-1-1-1.