Luka Vončina: “Bolj si želimo naslov kot Laščani!”

Rubrika: Liga Nova KBM

Luko Vončino je v Domžale pripeljal Zmago Sagadin, ki branilca še danes ceni. „To je pa lepo slišati,“ pravi Vončina, ki je polovice tekem v sezoni izpustil zavoljo zdravstvenih težav. Danes je čil in pripravljen, dvignila se je tudi forma. To veseli tudi trenerja Jakšo Vulića. Rogaški je nasul po 12 in 16 točk, Krki 9,5 in 12; vse je bistveno boljše od povprečja v sezoni (7.2 točki, 1.9 skoka, 1.5 podaje). Forma se dviga.

????????????????????????????????????
Luka Vončina (foto: KK Helios Suns)

Energija, ki prestraši

„Srečni, veseli in ponosni smo na minule rezultate, za nami je resnično dobra serija,“ pohvali ekipo Vončina po preboju v finale, na pot do tja pa sta padla Rogaška in Krka. „Pokazali smo, zakaj smo finalu. Zakaj? S sedmimi, osmimi igralci imamo tako energijo, da kar prestrašimo tekmeca. Po seriji proti Rogaški pa še bolj verjamemo vase,“ Vončina še pojasni, kaj se z ekipi zgodilo v zadnjih tednih.

Liga Nova KBM, finale, 1. tekma, 29.5.
Zlatorog Laško – Helios Suns (18.00)

 Večja želja

„Igralcem zaupa. Zaveda se, da nas večina tako izkušenih, da ne rabimo mikro vodenja. Trener Vulić nam dovoli, da določene situacije rešujemo po občutku. Skupaj z njim tvorimo zmagovito celoto,“ Vončina pohvali trenerja, potem pa razkrije, zakaj bo naslov pristal v Domžalah: „Bolj si tega želimo!! Naša forma se dviguje, tudi Zlatorog bo trd oreh, a ne pretrd!“

Spomni pa Luka še, da ima Helios tako ekipo, kjer lahko vsakič eden od sedmih igralcev izstopi iz povprečja in odloči tekmo. To pa je po njegovem pretrd zalogaj za Laščane.

Ali je to res, bo jasno že kmalu!