Oklahoma City na prvi tekmi finala zahoda premagala Golden State

Rubrika: Liga NBA

Košarkarji Oklahome City Thunder so na prvi tekmi konferenčnega finala zahodne konference premagali branilce naslova in najboljše moštvo rednega dela sezone, Golden State Warriorse, s 108:102, in tako napravili velik korak k uvrstitvi v veliki finale Lige NBA.

V uvodnem polčasu so vse niti igre v svojih rokah držali Bojevniki – odličen je bil Klay Thompson, ki je v tem času dosegel 19 od svojih 25 točk, Golden State pa je vodil tudi že s 14 točkami razlike. V tretji četrtini se je nato razigral Russell Westbrook in dosegel 19 od svojih 27 točk, skupno jih je v drugem polčasu dosegel 24, in prebudil, do takrat bledo Oklahomo City. Kevin Durant je s polaganjem ob koncu tretjega dela igre svoje moštvo popeljal na tri točke zaostanka (88:85), nato pa s trojko na začetku zadnje četrtine rezultat izenačil. Dion Waiters je nekaj sekund kasneje dodal polaganje za prvo vodstvo Oklahome City po uvodni četrtini, in igralci Thunderja se niso več ozirali nazaj.

Malo manj kot pet minut pred koncem so vodili že s 101:93, toda Golden State se je s hitrim nizom sedmih zaporednih točk, ki ga je s trojko sprožil Stephen Curry, vrnil, in se približal na le točko zaostanka. Mirno roko je na liniji prostih metov po zgrešenem polaganju Draymonda Greena ohranil Steven Adams, delo pa je s košem za dokončno oddaljitev Oklahome City dokončal Durant, ki je prevzel odgovornost, kljub temu, da je pred tem zgrešil zadnjih sedem metov. Z natančnim izvajanjem prostih metov je delo dokončal Westbrook.

Prav Westbrook je bil na koncu s 27 točkami tudi najboljši strelec svoje ekipe, dodal pa je še 12 podaj, kar sedem ukradenih žog in šest podaj. Dvojni dvojček je s 26 točkami in 10 skoki vpisal tudi Durant. Velik delež k zmagi in temu, da je Oklahoma City dobila skok (52:44), je imel Steven Adams s 16 točkami in 12 skoki.

Branilci naslova iz Oaklanda so v drugem polčasu povsem popustili in dosegli vsega 42 točk, po tem, ko so jih v uvodnih 24 minutah dali 60. Zgrešili so veliko metov, ki so bili pomembni pri lovljenju Oklahome City, in na koncu morali priznati prvi poraz v domači dvorani v tej končnici. Curry je iz igre zadel devet od 22 metov, od tega šest od 14 metov za tri, dosegel 26 točk in zbral 10 skokov (rekord kariere v končnicah), dodal je še sedem podaj, a izgubil sedem žog. Draymond Green je tekmo zaključil s 23 točkami in petimi skoki.

Druga tekma serije bo v sredo, prav tako v Oracle Areni v Oaklandu.

https://www.youtube.com/watch?v=5RN9_JiplMw

Liga NBA, konferenčni finale zahoda, 16. 5.:

Golden State – OKLAHOMA CITY 102:108 (27:21, 33:26, 28:38, 14:23) [0:1]
(Curry 26 (10 skokov, 7 podaj, 7 izg. žog), Thompson 25 (9 skokov); Westbrook 27 (12 podaj, 7 prid. žog, 6 skokov), Durant 26 (10 skokov))

[] – V oglatem oklepaju je zapisan rezultat v zmagah. Igrajo na štiri dobljene tekme.