Vabljeni na okroglo mizo Košarka.si: Slovenska košarka razpeta med ULEB in FIBA

Rubrika: Evroliga

V četrtek, 14. aprila, ob 18:00 uri se bo v ljubljanski Športni Hiši odvila prva okrogla miza Košarka.si z naslovom Slovenska košarka razpeta med ULEB in FIBA, kamor ste vabljeni tudi vsi ljubitelji košarke.

13001099_1174834259195435_5904881885315755885_nNa okrogli mizi se bomo z gosti iz košarkarskih in novinarskih krogov pogovarjali o dogajanju na evropski klubski sceni, ki so jo v zadnjih tednih zaznamovali spori med FIBA in ULEB oziroma nekaterimi evropskimi klubi.
Kot smo že poročali na našem portalu, je FIBA v zadnjih tedni vršila takšne in drugačne pritiske na klube in nacionalne zveze, saj si na vsak način prizadeva v svojo novo nastalo Ligo Prvakov privabiti čim večje število močnih evropskih klubov, ki bi sicer raje igrali v Evroligi in Eurocupu.

O omenjenih pritiskih, o slovenski klubski in reprezentančni košarki, razpeti med ULEB in FIBA, se bomo tokrat pogovarjali z:

Radovanom Lorbkom, ki je imel v minulih desetletjih pomembno vlogo v evropski in regionalni košarki, hkrati pa je bil tudi tesen sodelavec Jordija Bertomeua in predsednik skupščine Lige ABA. V zlatih časih je bil Lorbek direktor ljubljanske Olimpije, preizkusil se je tudi kot športni direktor reprezentance.

– Francijem Pavšerjem, športnim novinarjem, čigar glas lahko spremljate ob prenosih košarkarskih tekem na Valu 202, v minulih dveh desetletjih pa je poročal z vseh večjih svetovnih in evropskih košarkarskih tekmovanj. 

Matevžem Zupančičem, direktorjem KK Union Olimpija, ki se je klubu pridružil v sezoni 2005/2006, ko je prevzel vlogo pomočnika na področjih komunikacij. Od leta 2008 predstavlja Union Olimpijo v organih mednarodnih tekmovanj in pri združenju slovenskih košarkarskih prvoligašev. Julija 2013 ga je upravni odbor KK Olimpija Ljubljana na redni seji soglasno imenoval za direktorja kluba.

Matej Erjavec, predsednik Košarkarske zveze Slovenije. Erjavec, sicer deseti predsednik KZS, ki svoj mandat zaseda od junija leta 2014. Je nekdanji košarkar Janč, Parkljev in Slovana, hkrati pa je tudi uspešen univerzitetni diplomirani pravnik, od leta 2003 pa tudi uspešen odvetnik z lastno odvetniško pisarno. Pred tem je bil strokovni sodelavec Okrožnega sodišča v Ljubljani ter sodniški pripravnik na Višjem sodišču v Ljubljani, kot zunanji pravni strokovnjak pa je sodeloval s podjetjem EP 2013, d.o.o. in s tem pomagal pri organizaciji EuroBasketa 2013.

 

…Seveda pa vas vabimo, da nam svoja vprašanja o omenjeni tematiki posredujete pod komentarje, mi pa se bomo potrudili, da bodo naši gostje podali svoje mnenje. V kolikor želite vprašanje nameniti določenemu gostu, k vprašanju pripišite njegovo ime…