Potočnik redkobeseden, Pipan pohvalil fante, Novakovič hvaležen publiki, Anzulović vesel zmage

Rubrika: Liga Nova KBM

Po uvodnih tekmah Lige Telemach lige za prvaka so svoje misli strnili tudi trenerji.

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laško:
“Čeprav je šele začetek nam ta zmaga pomeni ogromno. Je dokaz, da smo na pravi poti. Fantje so  med premorom dobro trenirali. Dobro smo se tudi pripravili na nasprotnika. Nismo igrali briljantno, vendar v drugem polčasu borbeno in tudi bolje skakali. V napadu smo bili bolj sigurni. Mislim, da smo pošteno in zasluženo zmagali.”

Gašper Potočnik, trener Union Olimpije:
“Čestitke Zlatorogu za zmago, ki je popolnoma zaslužena.”

Damjan Novaković, trener Rogaške:
“Prvo zmago v Ligi za prvaka smo dosegli po zaslugi dobre obrambe ter na ta način upravičili vlogo favorita. Videlo se je, da naša Američana nista v najboljši pripravljenosti, a so drugi to znali nadomestiti. Vsi smo zelo veseli te zmage. Čestitke igralcem in zahvala zvesti, številni publiki.”

Jakša Vulić, trener Helios Sunsev:
“Rogaška je zasluženo zmagala. Na začetku tekme je pokazala več energije od nas. Mi smo bili na srečanju oslabljeni, zaradi poškodb nam je manjkala trojica Zagorac, Andriuškevičius, Vončina. Ne glede na to sem pričakoval, da bodo fantje tekmo odigrali z več energije in žara. To jim po tekmi zamerim. Ob tem smo zelo slabo izkoriščali mete, kombinacija obojega pa ne boljšega rezultata ne more prinesti. Ne glede na vse je potrebno iti dalje in se osredotočiti na tisto, kar nas čaka. Čim prej se bomo poskušali zbrati v kompletni zasedbi.

Vladimir Anzulović, trener Krke:
“Tekme s Tajfunom so vedno težke in tudi ta je bila takšna. Vseskozi smo bili v vodstvu, a proti njegovi čvrsti conski obrambi smo vseeno potrebovali kakšni zaporedni trojki oziroma koš ob osebni napaki. To nam je na začetku zadnje četrtine uspelo, pobegnili smo tekmecem in tekmo mirno pripeljali do konca.”

Dejan Mihevc, trener Tajfuna:
“Čestitke Krki za zmago, bila je boljša. Mi glede na spremembe v ekipi potrebujemo nekaj časa, da se uigramo.”