To bo ABA vikend, ki prinaša odgovore

Rubrika: ABA Liga

Danes se začenja, v ponedeljek pa se bo končal 25. krog Lige ABA, ki bi lahko ponudil nekaj odgovorov. Slovenski klubi trepetajo zavoljo izpada. Danes bo skušal Tajfun z zmago narediti korak k rešitvi, varovanci trenerja Dejana Mihevca gostujejo v Skopju pri MZT-ju. V primeru poraza rešitve za Tajfun ni več.

foto: KZS/Jure Godler
Dejan Mihevc (foto: KZS/Jure Godler)

Liga ABA, 25. krog, 26.2.
MZT – Tajfun (20.00)

27.2.
Metalac – Union Olimpija (17.00)
Krka – Mega Leks (19.00)

28.2.
Igokea – Zadar (17.00)
Sutjeska – Budućnost (19.00)

29.2.
Cibona – Crvena zvezda (18.00)
Partizan – Cedevita (20.00)

Union Olimpija jutri ob 17. uri igra v Valjevu, Krka pa čaka Mega Leks (19.00). V nedeljo Igokea rešuje svoj obstanek z morebitno zmago proti Zadru, vse oči pa bodo uprte v črnogorski obračun. Sutjeska za obstanek nujno rabi zmago, Budućnost pa je tako ali tako že prva po rednem delu.

Crvena zvezda rabi zmago, da bi zadržala drugo mesto, odhaja pa na gostovanje k Ciboni, v ponedeljek pa se bosta v Beogradu udarila tudi Partizan in Cedevita.

Tajfun pred predzadnjim kolom lige ABA potuje na zahtevno gostovanje pri novopečenem makedonskem pokalnem prvaku MZT Skopje Aerodromu. Gre za srečanje, ki ponuja še zadnjo možnost za zadržanje teoretičnih možnosti za obstanek v ligi ABA Tajfunu, a Edina možnost, da jo obdrži, je v tem trenutku zmaga.

Dejan Mihevc, trener KK Tajfuna:
“Zavedamo se, da igramo proti večkratnemu makedonskemu prvaku, ki je dokaj suvereno osvojil tudi makedonski pokal, za kar jim tudi čestitam. MZT Skopje Aerodrom ima zelo izkušeno ekipo, katere igra veliko bazira na pick&roll igri. Pred nami je zelo zanimivo srečanje, ki nam lahko prinese zelo veliko.”