“Ostati skromen in pameten, pred polno dvorano mogoče vse!”

Rubrika: Ženska košarka

Ženska reprezentanca Damirja Grgiča danes začenja priprave na drugo tekmo kvalifikacij, tekmec pa izjemna ekipa Latvije. Ekipa se bo zbrala v Laškem, igralke in stroka bodo bivali v hotelu Thermana, vadili pa bodo v Celju, prvič že danes, dopoldan in zvečer.

foto: KZS
Damir Grgič (foto: KZS)

Kvalifikacije za EP 2017, 2. krog, 20.2.
Slovenija – Latvija (18.30)

Zdrave na zbor

„Časa je premalo, v prvi vrsti pa moramo obnoviti našo kombinatoriko,“ je navsezgodaj zjutraj povedal selektor Grgič, ki bo uvodoma velik poudarek namenil osvežitvi ekipe. Vesel je, ker so igralke zdrave.

„Takoj pa začnemo govoriti o Latviji, da naše košarkarice čim preje seznanimo s podrobnostmi. Moj pomočnik je pripravil zelo dobro analizo Latvije,“ nadaljuje Trboveljčan Grgič.

Izjemna ekipa

„Latvija je izjemna ekipa. Zbrali so najboljšo možno zasedbo na čelu s prvo zvezdnico Anete Jekabsone. Na EP niso bili v popolni postavi, zdaj so, imajo tudi novega selektorja. Igrajo klasično baltiško košarko, veliko tečejo, mečejo z razdalje. Izkušenj jim ne manjka, kapetanka pa je 35-letna Gunta Basko-Melnbarde,“ Grgič iz rokava strese nekaj detajlov o ekipi, ki je v teh kvalifikacijah že ugnala Litvo.

Znajo in zmorejo!

Kljub vsem tem komplimentom pa Slovenija čaka svojo priložnost. „Dobro se bomo pripravili, srce bomo pustili na terenu. Dvorana bo polna, možno je tudi presenečenje,“ je jasen naš selektor, ki za konec doda:

„Na tekmi proti Litvi je naša reprezentanca dobila potrditev, da zmore in zna. Bistveno pa je, da v teh dneh ostanemo pametni in skromni, potem bo mogoče vse!“