DeRozan, Lowry in Durant najboljši v januarju

Rubrika: Liga NBA

Košarkarja Toronta, DeMar DeRozan in Kyle Lowry sta bila izbrana za igralca meseca vzhodne konference, medtem ko je bil za najboljšega na zahodu izbran Kevin Durant.

Za Toronto Rapotrsi je zares izjemen mesec, v kateri sta DeRozan in Lowry svojo ekipo popeljala do serije 12-2, s katero so »Kanadčani« postavili tudi rekord franšize v uspešnosti v nizu desetih zaporednih tekem (85,7%).
DeRozan se lahko pohvali z drugim mestom med strelci na zahodu (23.9 točk na tekmo), odlično strelsko formo pa je dopolnil še s 4.2 skoki in 3.8 asistencami. Na štirih tekmah je dosegel 30 ali več točk, največ (35) pa jih je dosegel proti Washingtonu.
Lowry je med vsemi košarkarji na vzhodu preživel največ časa na parketu (v povprečju 39 minut), v tem času pa je zbral največ ukradenih žog (2.36 na tekmo). Tudi pri metu je bil kar uspešen, saj je na tekmo dosegal 21.7 točk (sedmi na vzhodu) ter dodal po 6.7 asistenc (četrti na vzhodu). Januar je sklenil z devetimi tekmami, na katerih je dosegel 20 ali več točk, ter s štirimi tekmami na katerih je podelil vsaj 10 asistenc.

Na zahodu je tokrat dominiral Durant, ki je ob 13 zmagah in 3 porazih Oklahome v povprečju prispeval 28.5 točk, 9.3 skoke in 4.3 asistence na tekmo. Impresiven je njegov met za tri točke (88.8%), medtem ko je bil pri metu za dve točki skoraj polovično uspešen (49.7%). Na kar enajstih tekmah je Durant dosegel po 25 ali več točk, na osmih tekmah pa je ujel vsaj 10 žog.

Naziv novinec meseca sta si tokrat prislužila Knicksov Kristaps Porzingis in Minnesotin Karl-Anthoy Towns.