Agent DeMarcusa Cousinsa moral predčasno zapustiti dvorano

Rubrika: Liga NBA

Že včeraj smo poročali o nevsakdanji potezi, ki si jo je na tekmi proti Houston Rocketsom privoščil košarkar Denverja, Will Barton. No, nekaj nevsakdanjega pa so košarkarji Raket doživeli tudi na nocojšnji tekmi proti Sacramentu.

Po izgubljeni žogi Jamesa Hardena je sledilo silovito zabijanje domačega košarkarja Bena McLemorja, ki ga niti s hitrim vračanjem v obrambo ni mogel preprčiti Jason Terry. Slednji se je zaradi velike hitrosti zaustavil med navijači, ki so sedeli oziroma stali za košom, pri tem pa se je z rokami uprl na enega od navijačev, ki mu je nato roke nič kaj prijazno odrinil. Terry se je obrnil in zakorakal proti navijaču, za katerega se je izkazalo, da je Andrew Rogers, sicer agent glavnega zvezdnika domačih Kraljev, DeMarcusa Cousinsa. Ta je hitro pritekel med Rogersa in Terrya, okoli katerih so se kasneje zbrali tudi ostali košarkarji in sodnik.  Ti so po ogledu posnetka nato Rogersa dali odstraniti iz dvorane.

https://youtu.be/60cGz8vLKvk

Terry je po tekmi povedal, da ne ve kaj se je pravzaprav zgodilo: »Ničesar nisem ne slišal, ne videl. To je vse kar lahko rečem«, s čimer je dal vedeti, da o zadevi ne želi govoriti. Kot poročajo ameriški mediji, se je Rogers kasneje vrnil v dvorano, a so ga predstavniki varnostne službe ponovno pospremili do izhoda.