Mihevc je dal kapo dol

Rubrika: ABA Liga

Za košarkarji Tajfuna je pester teden. Najprej so premagali Olimpijo, potem pa zaradi stavke Lufthanse v dveh kosih potovali na Dansko. Tam so nesrečno izgubili, domačini pa so še poškodovali Sandija Čebularja. Kljub temu je Dejanu Mihevcu in štabu uspelo pripraviti ekipo za obračun v regionalni ligi in priti do 4. zmage.

mihevc

Dejan Mihevc, trener Tajfuna:
“Tokrat gredo fantom res vse čestitke. Po nepredvidljivem potovanju na Dansko smo bili v težkem položaju in vsem v ekipi res dajem kapo dol. Pomembno je bilo, da smo se držali dogovorov. Gostje so v tranziciji in hitrem protinapadu ena najboljših ekip v ligi. To nam je uspelo preprečiti tako z dobro igro v obrambi kot s pametnim napadom, ki smo ga skušali čimbolj nadzirali, da gostom ne bi dovolili njihove značilne igre.”

Sandi Čebular, igralec Tajfuna:
“Naša igra se vedno bolj sestavlja in zmaga je povsem zaslužena. Izvrstno smo oddelali v obrambi, kjer smo prejeli le 63 točk. Z zmago smo se priključili sredini lestvice, kar nam daje določeno mirnost.”

Vladimir Djokić, trener Metalca Farmakoma:
“Čestitam trenerskemu kolegu za zmago in dobro igro. Mi nocoj nismo bili dobri. Kar smo se dogovorili pred začetkom tekme, je padlo v pozabo že po prvem napadu. Enostavno nismo bili videti podobni ekipi, ki se je pripravila na dobrega nasprotnika. Tajfun igra zelo dobro na zunanjih položajih. Nismo jih uspeli zaustaviti tudi na individualnem nivoju. Pokazali so tudi več želje, zato je njihova zmaga povsem zaslužena.”