Clark in Lalić reševala čast slovenskih predstavnikov v ABA ligi

Rubrika: ABA Liga

V 8. krogu ABA lige, sta se med TOP 5 vodilnih košarkarjev glede na različne statistične prvine uvrstila le Krkin Jure Lalaić in Tajfunov Ceola Clark III. Lalić je bil med najboljšimi po številu doseženih točk, medtem ko se je Clark III uvrstil med najboljše glede na skupni indeks uspešnosti in po številu ukradnih žog.

 

INDEKS
Na prvem mestu po indeksu uspešnosti se je tokrat znašel MVP kroga, Megin Nikola Ivanović, ki je zbral indeks 31. Sledili so mu Igokejin Ivan Radenović (30), košarkar Bodućnosti Aleksandar Marić (26), Zvezdin Vladimir Štimac (25) in Tajfunov Ceola Clark III (24).

 

 
LalićDOSEŽENE TOČKE
Tudi kar se tiče doseženih točk, je bil v 8. krogu najbolj razpoložen Nikola Ivanović, ki je k visoki zmagi Mege nad Sutjesko s 101:72 prispeval 25 točk. Igokejin Vuk Radivojević je dosegel 21 točk, po točko manj pa sta dosegla Krkin Jure Lalić in Cibonin Brian James Florence. Pri 19 točkah se je na tekmi proti Bodućnosti ustvail košarkar Metalca Nikola Jevtović.

 

ODSTOTEK META
Najnatančnejši pri metu je bil tokrat Zvezdin Branko Lazić, ki je na derbiju proti Partizanu iz igre zgrešil en sam met in sicer je za dve točki metal 1/1, za tri točke pa 4/5 in bil tako 83.3% uspešen. Malenkost manj natančni so bili košarkarji Mege Nikola Ivanović (81.8%) ter Nikola Janković in Predrag Samardžinski (oba 75%). Košarkar MZT Skopja Danilo Mijatović je bil še zadnji, ki je v tem krogu metal nad 70% in sicer je bil 71.4% uspešen.

SKOKI
Najbolje je v 8. Krogu skakal center Bodućnosti Aleksandar Marić, ki je na tekmi proti Metalcu ujel kar 13 žog. Dve manj je ujel Sutjeskin Nemanja Vranješ, po 10 pa sta jih ujela Đorđe Majstorović iz Metalca in Cedevitin Luka Babić. Zvezdi Vladimir Štimac je tokrat zbral 9 skokov.

ASISTENCE
Daleč najbolj radodaren, kar se tiče deljenja asistenc je bil tokrat Zvezdin Gal Mekel, ki je soigralce zaposlil devetkrat. Po 6 asistenc so tokrat zbrali Omar Cook in Bodućnosti, Radenko Pilaćević iz Metalca ter Cibonin Brian James Florence in Sutjeskin Nemanja Vranješ.

UKRADENE ŽOGE
Ko je govora o izmukanju žog nasprotnim igralcem, so bili v 8. krogu po štirikrat uspešni kar trije košarkarji. Glede na število odigranih minut se je na prvo mesto uvrstil center Bodućnosti Vasilije Baćović, sledila pa sta mu Megin Timothe Luwawu-Cabarrot in Tajfunov Ceola Clark III, ki je med omenjeno trojico na parketu preživel najdlje. Po 3 žoge sta nasprotnikom ukradla Sutjeskin Nikola Pavlićević in Megin Danilo Nikolić.