Daneu: “Samo Budućnost zaenkrat deluje suvereno”

Rubrika: ABA Liga
(foto: slovenskenovice.si)
(foto: slovenskenovice.si)

Če je na začetku sezone, v prvih kolih, kazalo, da bo prvenstvo dolgočasno, se je še enkrat več pokazalo, kot že ničkolikokrat, da so pričakovanja eno, realnost pa nekaj drugega. Dva poraza glavnega favorita Crvene zvezde, ki danes igra še zdanjo tekmo 7. kola v Valjevu proti Metalcu, in trije porazi drugega favorita Cedevite, so pokazatelj, da je potrebno vse ekipe jemati resneje kot smo jih do sedaj. Samo Budućnost zaenkrat deluje suvereno.

KrkaVeseli me, da je Krki uspelo zmagati, pa čeprav v zadnji sekundi z metom s sredine. Roko na srce, Partizan ni več tisti Partizan izpred parih let, a zmage štejejo. In Krka jih ima kljub slabim predstavam že tri. Na drugi strani ima Tajfun, ki deluje bolj všečno, samo dve. Na žalost je bil ponovno samo blizu zmage proti Mega Leksu. Žal v športu vtis ne šteje. Krka proti Partizanu ponovno ni igrala najbolje, vendar je imela razpoloženega Mulalića, ki jih je dvakrat vračal v igro ter na koncu tudi odločil tekmo z metom s polovice igrišča. Igralci Krke so predvsem dokazali, da jim ni vseeno, saj so se dvakrat vrnili po zaostanku 10 točk ter se niso predali. Samo želimo si lahko, da jim bo ta zmaga dvignila samozavest ter da bodo v nadaljevanju prikazali boljše predstavo in seveda tudi zmagovali.

OlimpijaUnion Olimpija se je ta vikend pomerila z Budućnostjo, ki je pred sezono tvorila, skupaj s Cedevito in Crveno Zvezdo, trojček favoritev. Žal so se Ljubljančani ukvarjali s poškodbami, kar se jim je precej poznalo v sami rotaciji igralcev, saj je moral Mesiček igrati na mestu organizatorja igre. Osebno bi si Mesička želel več videti kot organizatorja, čeprav je v glavi in načinu igre klasičen “shooting guard” in daleč od tega, da mislim, da bi se moral preobraziti v organizatorja, vendar mislim, da bi mu to samo koristilo, ker bi moral začeti razmišljati tudi o soigralcih. Predvem pa bo moral pokazati malo več odgovornosti v obrambi. Drugače pa so se Ljubljančani enako kot Krkaši dvakrat vračali po zaostanku, a žal jim je na koncu zmanjakal.o moči, znanja, kvalitete, dovolj igralcev ali pa če želite niso imeli “Mulallića“. Budućnost je bila zrela, da se jo premaga vendar so zaustavili glavno orožje Ljubljančanov, met za tri točke ter na iskušnje zmago odnesli v Podgorico.

Čaka nas zanimiva druga polovica prvega dela prvenstva, v katerem bosta predvsem Crvena Zvezda in Cedevita (mogoče še bolj slednja) potrjevala, da sta si zaslužila naziv favorita, tudi ob dejstvu, da sta očitno oba pod vplivom začetka igranja v Evroligi