Trboveljčani za slovensko zgodovino

Rubrika: Nižje slovenske lige

Slovenijo bodo prvič zgodovini na finalnem turnirju FIBA 3X3 svetovne turneje zastopale kar tri ekipe. Med elitno dvanajsterico na svetu, ki se bo 15. in 16. oktobra borila v Abu Dabiju, so se z 2. mestom na Mastersu v Lozani zavihteli še košarkarji ekipe Trbovelj.

(foto: kzs.si)
(foto: kzs.si)

Gašper Ovnik, Simon Finžgar, Adin Kavgić in Anže Srebovt, ki so v minuli sezoni Samsung državnega prvenstva košarke 3×3 nastopali pod imenom Gostila Morski konjiček Pivka Logodesign, so si vozovnico na turnirju v Švici priigrali ravno z naslovom slovenskih prvakov v ulični košarki. V Lozani so v petek suvereno opravili s polfinalom, v soboto pa v končnici izločili dve slovenski ekipi. V četrtfinalu so z 21:17 premagali Domžalčane (Luka Snoj, Mirza Sarajlija, Nik Gregorčič, Željko Palavra), v polfinalu nato z 21:15 zasedbo Ljubljane (Anže Kunc, Jasmin Hercegovac, Blaž Črešnar, Tomo Čajič), medtem ko je bila v finalu boljša litovska zasedba z Vilne, ki je slavila zmago s 17:13.

Mesto na finalnem turnirju svetovne turneje v prestolnici Združenih arabskih emiratov sta si že poprej zagotovili tudi ekipi Prošport Škorcev in Ljubljane. Prva je zmagala na Mastersu v Pragi, slednja pa se je pred kratkim s Pekinga vrnila z drugim mestom. Slovenijo bodo tako na sklepnem dejanju prvič v zgodovini zastopala tri moštva. Poprej sta v letih 2014 (Tokijo) in 2013 (Istanbul) tam nastopili dve zasedbi, v premierni sezoni (2012 – Miami) pa ena.